Foto: Shutterstock

Suđenje državljaninu Srbije (31) osumnjičenom da je prošle godine ubio i opljačkao dvoje starijih meštana i napao jedan stariji bračni par, počelo je u petak u Okružnom sudu u Hajlbronu u Nemačkoj.

Na samom početku suđenja pročitana je optužnica, a Srbinu se na teret stavljaju tri krivična dela, ubistvo, ubistvo iz nehata i pokušaj iznude sa fizičkim napadom i tužilaštvo je odmah zatražilo pritvor za osmunjičenog.

Pročitajte još:

Osumnjičeni Srbin je živeo u Švebiš Halu gde je u decembru 2022. godine razvalio vrata i ušao u stan žene (77) u nameri da je opljačka. Tom prilikom udario ju je u glavu, a nesrećna žena ubrzo je preminula od teških povreda.

On je tada iz njene spavaće sobe odneo 1.500 evra, pišu nemački mediji.

Foto:shutterstock

Mesec dana kasnije, provalio je u stan druge starije žene (89), jer je ona zaboravila ključ u bravi, a prilikom pljačke nesrećnu ženu udario je čekićem u glavu, a ona je preminula ubrzo.

Sledeće u nizu krivičnih dela za koje je osumnjičen Srbin jeste pokušaj pljačke u Ilshofernu kada je fizički nasrnuo je na muškarca, udario ga pesnicom i pretio mu plastičnim pištoljem. Posle određenog vremena stariji čovek, sa svojom suprugom, uspeo je da ga izbaci iz stana.

Ovaj proces za seriju krivičnih dela nastaviće se 18. avgusta, a na ovo ročištu saslušan je muškarac čija je pljačka pokušana. Osim njega, pred sudom biće saslušano čak 72 svedoka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar