Rosu, policija, Kosovo i Metohija
Foto: N1

Kosovski policijski inspektorat (PIK) pokrenuo je preliminarnu istragu povodom navoda direktora NVO „Aktiv“, Miodraga Milićevića, da su ga juče u blizini prelaza Jarinje verbalno i fizički napali pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije. Istraga je pokrenuta na osnovu Milićevićeve žalbe, ali i zahteva kosovskog MUP-a.

NVO Aktiv oglasio se juče navodeći da se incident dogodio oko 9.30 kada su specijalne jedinice direktora ove organizacije – Milićevića navodno zaustavile, a zatim i izdvojile iz kolone u blizini prelaza Jarinje.

Precizirali su da je Milićević tokom ispitivanja verbalno i fizički maltretiran, te da ga je jedan pripadnik specijalne policije pesnicom udario u stomak, da su vikali na njega i rekli mu da „ćuti“, ali i postavljali pitanja u vezi sa tim „zašto nema kosovska dokumenta“.

Njihove navode sinoć je demantovala Kosovska policija, navodeći da takav slučaj nije registrovan na prelazu Jarinje i da je izveštaj nevladine organizacije „neistinit“, prenosi KoSSev.

Ubrzo nakon KP, na isti slučaj reagovao je i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja koji je, premda rekavši da je uveren u „primerno ponašanje policajaca na Severu“, zatražio da PIK pokrene istragu.

„Policijski inspektorat Kosova potvrđuje da je započeta preliminarna istraga na osnovu tvrdnji podnosioca žalbe i zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova“, naveli su danas iz službe za informisanje PIK-a za Kohu.

Milićević: Očekujem da će slučaj ispitati i rešiti

U međuvremenu, Milićević je danas za Kim, potvrdivši da je slučaj prijavio PIK-u, detaljnije govorio o jučerašnjem napadu na njega.

Milićević je za ovaj medij ispričao da je juče ujutru krenuo iz Kosovske Mitrovice na put, te da je u blizini Leška pokušao da pretekne policijsku kolonu koja se, kako kaže, neubičajeno sporo kretala. Međutim, kako je objasnio, jedno od policijskih vozila u koloni ga je u tome sprečilo pa je on nastavio put iza njega.

Objašnjava da nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju konvoj, niti su bila uključena rotaciona svetla što bi ukazivalo da preticanje nije dozvoljeno.

BONUS VIDEO – Milićević objasnio kako su ga kosovski policajci maltretirali i kako je dobio pesnicu u stomak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar