Stan penzionisanog policajca Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Policajca u penziji Željka Boroja, njegovu suprugu Milenu, koja je bolesna, kao i ćerku, inače samohranu majku maloletnog deteta, nadležni organi već nekoliko puta pokušali su da izbace iz jedinog doma koji imaju, podruma zgrade u ulici Koste Glavinića u Beogradu. Novo iseljenje zakazano je za danas, a kako saznajemo, iz Združene akcije "Krov nad glavom" pokušaće da spreče izbacivanje Boroja.

Iseljenje je zakazano za 10 sati, a porodici će pomoć pružiti i Združena akcija „Krov nad glavom“.

Takođe, komšije Boroja zatražile su od nadležnih organa da se iseljenje odloži do daljeg, međutim, do odgovor na svoj zahtev nisu dobili.

Stan penzionisanog policajca Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Sa druge strane, porodica je pisala i ministru policije Aleksandru Vulinu, u nameri da objasne tešku situaciju Boroja, ali odgovora ni sa  te strane dosad nije bilo.

Željko je penzionisani policajac, koji je više od 40 godina radio u policiji. Ipak, država mu posle toliko godina rada na ovaj način vraća.

Stan penzionisanog policajca Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Pravni zastupnik porodice, Miloš Carević, za Nova.rs kaže da slučaj Boroja godinama niko nije pokušao da reši. Zbog toga svako malo ova porodica doživljava nove stresove sa izvršiteljima.

“Čak su i sustanari porodice Boroje potpisali Zahtev za trajno odlaganje radnje prinudnog izvršenja porodice Borovoje i istih uputili poveriocu – Direkciji za imovinu”, kaže Carević i dodaje da je odgovor nadležne institucije ipak izostao.

Foto: Shutterstock

Carević je ranije za naš portal objasnio kako je došlo do pomenute situacije.

„Boroje Željko je kao radnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, a odlukom tadašnjeg predsednika Savezne stambene komisije, ministra Jugoslava Kostića, dobio na privremeno korišćenje ovaj stambeni prostor, do konačne odluke o dodeli tog stana. Ova odluka predsednika Stambene komisije nikada nije izmenjena, ona je i dalje valjana, a pitanje zvanične dodele se nije rešilo, došlo je do menjanja državne zajednice i do drugih komplikacija. U međuvremenu stanovi nisu bili raspoređivani, nisu se donosili zakoni o imovini, propisi o imovini, te su ti stanovi i te odredbe stavljene van snage“ , rekao je ranije advokatski pripravnik Miloš Carević, iz advokatske kancelarije Biljane Kajganić.

Stan penzionisanog policajca Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Carević je ranije objasnio da do danas nije bilo nijedne zvanične raspodele stanove.

„Borojev slučaj je isti kao i od mnogih policajaca koje godinama niko ne može da reši. U međuvremenu je na naš zahtev formirana radna grupa radi rešenja tih pitanja. Na tom spisku za rešenje stambenog pitanja kao najugroženiji bila je porodica Željka Boroja. Tražili smo od suda da se donese odluka kojom će se sud zaključiti ugovor o zakupu stana na neodređeno vreme“, rekao je ranije Carević.

BONUS video: Iseljenje profesorke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare