Svetislav Cvetković Foto: Jugmedia

Predsednik Osnovnog suda u Lebanu Svetislav Cvetković je uhapšen zbog primanja mita, a zajedno sa njim privedena je i D. C. iz Leskovca, inače zaposlena u tom sudu, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema pisanju lokalnih medija, oni su priedeni u Bulevaru oslobođenja, u centralnoj gradskoj ulici u Leskovcu.

„Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka lišena su slobode dva lica i to: S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz čl 367 KZ i D.M. iz Leskovca, zaposledna u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita iz čl 368. KZ“, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako su naveli iz tužilaštva, sumnja se da je S. C. primio novac kako bi postupao u ličnom interesu D. M. koja je podnela tužbu protiv Osnovnog suda u Lebanu. Na taj način je ishodovao pravnosnažnu presudu u korist D. M. po kom osnovu je nakon pravnosnažosti i izvršnosti presude od D. M. primio novac u iznosu od 4.000 evra, kazali su iz tužilaštva.

Ranije mu zapalili automobil

Prema pisanju Jugmedije, Cvetković je priveden u spektakularnoj akciji policije u Bulevaru oslobođenja u Leskovcu. Prema informacijama izvora tog portala, iz automobila u kom su bili Cvetković i jedna žena izneta je i veća suma novca.

Jugmedia piše i da je Cvetković pred penzijom.

Inače, pre nekoliko godina njegov automobil, parkiran ispred porodične kuće u selu Pertate, je bio zapaljen.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare