Foto: SelenaMay / Shutterstock.com / umrli.me

Vasko Lješković ubijen je juče na Cetinju, kada je na njega, za sad nepoznata osoba, pucala iz snajperske puške dok je sedeo u svom dvorištu. Nakon brutalne likvidacije, crnogorska policija odmah je pokrenula veliku akciju i istragu, kako bi se utvrdili svi detalji ovog zločina.

Lješković se smatra za člana škaljarskog klana, jednog od dva suprotstavljena crnogorska klana koji su u ratu već celu deceniju.

Ubica je, kako se pretpostavlja, ispalio samo jedan hitac koji je žrtvu pogodio direktno u srce, sa udaljenosti od oko 500 metara, odnosno sa obliženjeg brda, prenele su „Vijesti“.

Pročitajte još:

Pripadnici bezbednosnog sektora smatraju da iza likvidacije stoji zločinački kavački klan, jer je ubijeni Lješković bio je blizak jednom od vođa cetinjske ćelije škaljarskog klana, Vladanu Radomanu.

Ubica je žrtvu osmatrao određeno vreme

Oko 15:30 časova crnogorskoj policiji stigao je poziv da u jednom dvorištu kuće koja je ograđena visokim betonskim zidovima nalazi osoba u besvesnom stanju.

Kada su policajci stigli na lice mesta, utvrdili su da je reč o Vasku Lješković, na koga je pucano i koji je odmah transportovan u bolnicu, ali su tamo samo mogli da konstatuju smrt.

Vasko Lješković Foto: umrli.me

Ubica je žrtva osmatrao određeno vreme, a potom kada se ukazala prilika pucao na njega sa udaljenosti od oko 500 metara, odnosno sa obližnjeg brda. Kako su preneli crnogorski mediji, Lješković je uz pojačane mere opreza živeo već duže vreme, te je vrlo retko izlazio iz porodične kuće.

Inspektori su juče bili na mestu sa kog je, pretpostavlja se, pucano kako bi pronašli i uzeli tragove koji bi mogli da ih odvedu do ubice, dok su ispred vile sve vreme bile njihove kolege, krimi-tehničari, forenzičari i dežurni tužilac iz Podgorice.

Ubica je još uvek nepoznat, a juče je lice mesta nadeltao dron koji je vršio pretragu terena iz vazduha. Policija je pretraživala obližnju šumu i brda.

Policija je blokirala sve izlaske iz grada, a takođe je vršila kontrolu i na Barutani, koja se nalazi na pola puta od Cetinja prema Podgorici.

Bonus video: Član škaljarskog klana Vasko Lješković ubijen je na Cetinju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar