Goran Mihajlović i Veljko Belivuk
Goran Mihajlović i Veljko Belivuk Foto: Privatna arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Uhapšene vođe navijača Veljko Belivuk i Marko Miljković susreću se sa optužbama za još dve likvidacije, a reč je o ubistvima Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. U naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal o proširenju istrage, do koje je došao portal Nova.rs, navodi se da je Mihajlović otrovan 2. aprila 2019. godine, nakon čega je njegovo telo spaljeno i bačeno u Dunav kod Pupinovog mosta.

Kako saznajemo, Mihajlović je 1. aprila najpre namamljen da se sretne sa Miljkovićem i Belivukom. Žrtva je nakon toga odvezena u kuću u Ritopeku, gde je vezan i stavljena mu je traka na usta. Potom su okrivljeni, među kojima su i Miloš Budimir, Vlade Draganić i Nikola Spasojević, od Mihajlovića zatražili da im preko poznanika preda mašinu za pravljenje tableta, opojnu drogu i vatreno oružje koje je držao, a zbog čega su ga ispitivali u noći između prvog i drugog aprila.

Tokom noći između 1. i 2. aprila okrivljeni su čuvali Mihajlovića, naoružani. Žrtva je narednog dana, odnosno 2. aprila, otrovana nepoznatom supstancom, a potom je njegovo telo zamotano u najlon i preneto u tovarni deo kamiona.

Surduk Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Okrivljeni su telo prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku. Tamo su napravli lomaču od starih automobilskih guma, ćumura i drveća, istu upalili, a telo stavili među gume. Nesagorele delove tela je potom okrivljeni Belivuk usitnio macolom, a potom su ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav.

Pročitajte još:

Inače, da je Mihajlovićevo ubistvo duže vreme planirano govori i činjenica da su okrivljeni još u toku marta 2019. godine nabavili radne kombinezone, najlon, kablove, rukavice, macole, korišćene automobilske gume i sve to odneli u Staru Pazovu, tačnije na plac u Surduku.

Goran Mihajlović, podsećanja radi, nestao je aprila 2019. godine u Beogradu, a svi dokazi i podaci ukazivali su na to da nose potpis klana Belivuk – Miljković. U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine.

Njegovo ime našlo se prošle godine na spisku nestalih, objavljenom u medijima. Reč je o licima koja su povezivana sa kriminalnim aktivnostima.

Inače, povodom ubistva Mihajlovića, okrivljeni Belivuk, Miljković, Budimir i Draganić su se izjašnjavali u ponedeljak. Oni su negirali krivicu.

BONUS video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar