Beogradska autobuska stanica Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Petoro studenata iz Srbije, koji su prethodnih dana boravili na ekskurziji u Rimu, ostalo je bez svojih putnih isprava nakon što je autobus kojim je jutros trebalo da se vrate u Beograd, opljačkan. Kako je portalu Nova.rs rečeno iz agencije Go2travel, koja je organizovala ovo putovanje, studenti su dali izjavu u policiji, a auto-prevoznik čiji se autobus našao na meti pljačkaša, potvrdio je ovaj događaj za naš portal.

Kako nam je rečeno iz agencije koja je organizovala ovo studentsko putovanje, nemili događaj se odigrao pred sam kraj ekskurzije, pratkično kada je trebalo da se vrate u Beograd.

„Autobus koji je vozio putnike bio je na parkingu hotela. U tom momentu studenti su bili u gradu, a nakon povratka došlo se do zaključka da je autobus obijen. Od 80 putnika, njih petoro je prijavilo da je ostalo bez putnih isprava, to jest pasoša. Podsećamo da su prema uslovima putovanja morali da ih imaju uz sebe, baš kako ne bi došlo do ovakvih situacija jer su u tom slučaju dužni su da snose troškove. Njih pet je ostalo u Rimu, dali su izjavu u policijskoj stanici, obezbedili smo im i smeštaj“, rečeno je za portal Nova.rs iz ove agencije,

Iz Grand TT DOO, auto-prevozničke firme čiji je autobus obijen, rekli su nam da su, zbog čestih krađa u Italiji, putnici obavešteni da, kao i ranijih dana, bitna dokumenta i novac ponesu sa sobom. Pojasnili su da se sve dogodilo dok su vozači pravili pauzu u hotelu, a vozilo se nalazio na njegovom parkingu u Rimu.

„Po povratku sa odmora (iz hotela) vozači su primetili da je vozilo obijeno, obavestili vođu grupe i putnike da provere svoje lične stvari kao i policiju da napravi uviđaj. Predstavnik agencije je u stalnom kontaktu sa konzulatom u Rimu zbog nestalih ličnih dokumenata i povratka putnika za Srbiju. Autobus sa ostatakom grupe se vraća za Srbiju i očekivao, povratak je oko 22 časa“, naveli su iz Grand TT DOO.

Bonus video: Krađa konja u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar