Lučani namenska Foto:TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Osnovni sud u Ivanjici izrekao je prvostepenu presudu Vladimiru Lončareviću i Tomi Stojiću, rukovodiocima u fabrici „MB namenska“ u Lučanima, oni su kao odgovorni za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića osuđeni na po tri godine zatvora.

Oni su osuđeni za teško delo protiv opšte sigurnosti, presuda je prvostepena, a odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe. Prvooptuženi u ovom postupku Radoš Milovanović preminuo je aprila prošle godine i protiv njega je postupak obustavljen.

Pročitajte još:

Ista ovakva presuda doneta je pre godinu i po dana, nju je ukinuo Apelacioni sud u Kragujevcu, pa je suđenje ponovljeno. U ponovljenom postupku pred ivanjičkim sudom, Lončarević kao rukovodilac Pogona raketna goriva gde se tragedija dogodila i Stojić kao rukovodilac Sektora bezbednosti i zaštite na radu – osuđeni su na po tri godine zatvora.

„Zadovoljni smo osuđujućom presudom, ali ćemo odahnuti tek kad ona bude pravnosnažna“, rekao je advokat Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milovanović.

Podsetimo, radnik Ignjatović je stradao u eksploziji koja se u fabrici dogodila 14. jula 2017. godine, a Milivojević je podlegao povredma dve nedelje kasnije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, pišu Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare