Numero Foto: Printscreen/Promo

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Uroša Radivojevića, poznatog kao Numero (28), zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici, te je predloženo da sud okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i šest (6) meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

„Okrivljenom U. R. je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L.C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Naime, dana 05.01.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od strane policijskih službenika PU za grad Beograd, PS Zvezdara lišen je slobode U. R. i saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, koja su u daljem toku postupka ispitani u svojstvu svedoka.

Pročitajte još:

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je U. R. Izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formran predmet protiv okrivljenog U. R. a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor“, piše u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo,srpskog repera Uroša Radivojevića poznatijeg kao Numero bivša devojka prijavila je policiji zbog fizičkog i psihičkog nasilja koje je godinama unazad navodno trpela, zbog čeg je želela da okonča i svoj život.

Sve ovo u svojim objavama na Tviteru navela je Nina Stojaković, verenica Pavla Grbovića i politička aktivistkinja, a čija je sestra godinama trpela nasilje.

BONUS VIDEO: Podcast Život na srpskom i Nina Stojaković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar