Foto: TANJUG/ AP Photo/Darko Vojinovic

Učenik VII razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", Kosta K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbedjenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Pročitajte još:

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

Najnovije informacije pratite na našem blogu.

VIDEO: Hapšenje oca maloletnog ubice sa Vračara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar