Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Muškarac I. A. (40) smešten je na Kliniku "Laza Lazarević" da bi se uradilo veštačenje, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, nakon što je uhapšen pre dva dana kada ga je nevenčana supruga prijavila za nasilje, a njen sin (5) sa teškim povredama primljen u bolnicu.

„Povodom događaja od 15.7.2024. godine na teritoriji GO Čukarica, u kojem je maloletni Đ. N. (5) zadobio teške telesne povred, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je istog dana osumnjičenog I. A. (40), očuha oštećenog, po protokolu zaključenim sa Klinikom za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ smestilo na Kliniku radi veštačenja, po krivičnoj prijavi koja je protiv njega podneta zbog krivičnog dela nasilje u porodici izvršenog na štetu vanbračne supruge A. I. (29)“, saopšteno je.

Pročitajte još:

Rok u kojem je potrebno izvršti veštačenje iznosi 15 dana, sa mogućnošću produženje za još 15 dana, te će se nakon prijema psihijatrijske ekspertize, odnosno nakon utvrđivanja da li je osumnjjčeni procesno sposoban, doneti odluka da će biti saslušan ili ne. Takođe, tada će biti podnet i predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu i biće sporvedena istraga, odnosno izvedene sve neophodne dokazne radnje.

Maloletnik je zbrinut na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić„, a postoje indicije da kod oštećenog postoje i ranije povrede kao posledica nasilja koje je pretrpeo , što će biti utvrđeno tokom istrage sudsko-medicinskim veštačenjem“, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje. u zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog i oštećeni živeo je i maloletni M.A. (8) sin osumnjičenog, koji je od strane nadležnog Centra za socijalni rad, po prijavi predmetnog događaja, smešten u ustanovu socijalne zaštite. Na osnovu do sada prikupljenih podataka postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca, a nadležnoj PS Čukarica biće naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosnu na ovo dete, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Takođe, tužilaštvo utvrđje i sve okolnosti vezane za ulogu i doprinos majke u nasilju koje je dečak (5) pretrpeo, odnosno da li je preduzela i koje mere kako i isto sprečila, da li mu je omogućila adekvatnu medicinsku pomoć, a kako bi se donela odluka da li se u njenim radnjama stekla obeležja i kog krivičnog dela za koje se godini po službenoj dužnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar