Služba za obezbeđenje Kazneno popravni zavod Pančevo Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO PRAVDE/ Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Kristian T, komandir Okružnog zatvora u Beogradu, uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona jednom od pritvorenika. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija saopštili da je uhapšeni mladić suspendovan i da je protiv njega pokrenut diciplinski postupak.

„Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštava da je danas suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv K.T. (22), pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti iz Zakona o izvršenju krivičnih sankcija koji se odnosi na unošenje ili iznošenje iz zavoda stvari za račun lica lišenih slobode“, saopšteno je.

Pročitajte još:

Uprava Okružnog zatvora u Beogradu je duže vreme sprovodila opsežan operativni rad u vezi sa nezakonitim postupanjem K.T. o čemu je prikupila sve neophodne informacije i prosledila ih nadležni državnim organima što je i rezultiralo hapšenjem ovog komandira.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade one koji odluče da „okrenu leđa“ zakonu i pravdi umesto da im služe.

Još jednom ističemo da naš sistem čini više od 4000 ljudi koji posvećeno rade svoj posao, kao i da će svako postupanje, za koje se ustanovi da je bilo nezakonito, biti najstrože sankcionisano.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare