Ratka Jovanović nestala Foto:privatna arhiva društvene mreže

Ratka Jovanović iz mesta Progar nestala je krajem juna u Španiji, nakon što je otišla kod svog partnera i više se nije vratila u Srbiju. Njena prijateljica Marica ispričala je za portal Nova.rs da je veoma uplašena za Ratku, jer ona nije neko ko bi tek tako nestao bez da se javi ikome.

Veliku pažnju javnosti izazvale su brojne objave ne društvenim mrežama, gde su zabrinute prijateljice delile fotografije Ratke Jovanović iz Srbije i objasnile da je ona otišla u španski grad Malagu i da je nestala krajem juna, odnosno početkom jula. Još uvek nisu poznati svi detalji nestanka, a od Ratke nema ni traga ni glasa.

Pročitajte još:

Ratkina prijateljica Marica, za portal Nova.rs ispričala je da nestala žena nije takav tip osobe da nestane bez traga, pogotovo s obzirom na to da ima jako puno prijatelja i da ih je sve zabrinuo njen nestanak.

Španija, policija
Foto: EPA-EFE/RAQUEL MANZANARES

Ona se osvrnula i na to kako je Ratka upoznala partnera kod kog je otišla.

„Ratka je Nikolu iz Beograd upoznala preko svoje kume. Ovo nije prvi put da odlazi kod njega. U poslednjih godinu i po dana odlazila je tamo nekoliko puta, nije imala nikakve probleme, da mi znamo, i uvek se vraćala bez ikakvih incidenata. Taj čovek joj je čak i plaćao časove španskog jezika, pokazivala je i želju da ostane tamo. Ovde ima bolesnu majku, o tome je brinula stalno. Ovog puta kad je odlazila, rekla je da ne zna kako majku da ostavi i ko će da brine o njoj, jer je trebalo da ostane dva meseca“, priča nam Marica.

Foto: Shutterstock

Kako nam objašnjava, Ratka je 22. juna otputovala u Budimpeštu, odakle je imala let za Malagu. Dan kasnije javila se da je stigla, ali da se neće javljati nekoliko dana jer mora da ide na časove jezika.

„Sa mnom se čula poslednji put 30. juna, nismo pričale, ali smo pisale svaki dan. Jedna prijateljica mi se javila i rekla da joj je Ratka poslednji put pisala 1. jula. Od tada niko nema kontakt sa njom. 16. jula videla sam da je dostupna na mreži Telegram, gde sam joj pisala i pitala je što mi se ne javlja, ali mi nije odgovorila. Svakog dana sam je zvala do 27. jula na Vajberu, telefon je uredno zvonio, ali nakon toga izlazilo je obaveštenje da kontakt više nema nalog na toj mreži“, objašnjava nam prijateljica.

„Delovala je srećno, ništa nije ukazivalo na probleme“

Osvrnula se i na dane uoči odlaska.

„Uoči njenog odlaska sedele smo na kafi. Delovala je srećno, ništa nije ukazivalo da ima neke probleme. Jedino je brinula kako će njena majka biti dva meseca dok ne bude ovde. Bile smo dobre prijateljice, uvek je mogla da nam kaže sve i pričala je. Čak sam pisala i tom njenom partneru, pitala sam ga kako je nestala i gde, ali je on posle toga zaključao profil na Instagramu i nije odgovarao na poruke“, kaže nam neutešna žena.

Od zajedničkih prijatelja čula je, navodno, da je sestra Ratkinog partnera, kupila kartu za Ratku za 3. jul iz Španije, ali da se ona nikada nije pojavila na aerodromu.

„Pokušavamo da dođemo i do te žene, da vidimo šta ima da kaže. Neko od prijatelja je spomenuo da je Ratka imala svađu sa tim čovekom i da je zbog toga odlučila da se vrati. Međutim, kada se nije pojavila na aerodromu, sestra njenog partnera je slučaj prijavila srpskoj policiji. Molim se Bogu da je živa i da će da nam se vrati, samo se plašim u kakvom je stanju i kakva će doći“, zaključila je prijateljica nestale žene.

Bonus video: Nastavlja se potraga za nestalim Splićaninom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare