Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Ubica prerušen u dostavljača hrane, koji je 21. juna likvidirao u beogradskom naselju Altina Milana J., i dalje izmiče policiji. Čini se da je praktično neuhvatljiv za policiju, a bivši inspektor beogradske policije Časlav Ristić objašnjava i zašto.

Prošlo je više od nedelju dana od ubistva u beogradskom naselju Altina, a kobnog dana Milana je ispred porodične kuće izrešetao ubica maskiran u dostavljača jedne poznate kompanije. Zločinac se do Altine dovezao skuterom, na glavi je imao kacigu sa zatamljenim vizirom, a na leđima ranac poznate kompanije za dostavljanje hrane. Pucao je u Milana, koji je odmah prevezen u bolnicu gde je i preminuo.

Zemun ubistvo Foto:Filip Kraničanić/Nova.rs

Prilikom bekstva ubica je napravio grešku – zbunio se i prošao kroz perionicu, a potom se uključio na Ugrinovački put i nestao u saobraćajnoj gužvi. Napadača je prilikom bekstva snimilo nekoliko kamera za video-nadzor, a policajci su skinuli snimke, ali „dostavljač smrti“ još uvek izmiče pravdi.

Pročitajte još:

Ubistvo na Altini ima mnogo sličnosti sa likvidacijom jednog od vođa navijača FK „Rad“, Luke Perenčevića 5. maja prošle godine. Navijač je takođe ubijen usred dana i usred „svoje teritorije“ na Banjici.

I tada je do teretane na otvorenom, gde je bio Perenčević došao ubica prerušen u dostavljača. Sa crnom kacigom i zatamljenim vizirom, izvadio je pištolj i izrešetao Perenčevića a potom nestao. Ni taj slučaj nije rešen, niti je ubica uhapšen.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Postoji velika verovatnoća da je za obe likvidacije bio angažovan plaćeni ubica. To što je izabrao masku dostavljača hrane čini se da mu daje prednost i ono što mu je najvažnije, praktično je neprimetan.

„Ima više razloga zašto je maskiran u dostavljača hrane i to na skuteru. Na glavi mu je kaciga sa zatamljenim vizirom koji mu skriva lice. Tako da čak i da ga kamere, policija nema mnogo koristi od toga jer je njegova identifikacija skoro nemoguća“, objašnjava Časlav Ristić, bivši inspektor beogradske policije.

Forenzičar Časlav Ristić Foto:printscreen/TV Prva

Maska dostavljača hrane ubici omogućava da nesmetano prati žrtvu, osmatra teren, ali i da pobegne sa lica mesta. U Altini je, po pričama komšija ubijenog mladića, ubica dve nedelje krstario naseljem, a ono po čemu su ga zapamtili je da skuter nije imao tablice. Ipak, Milanu J. to nije pomoglo.

„Niko ne obraća preteranu pažnju na dostavljače, jer ih ima mnogo. Ne obraća pažnju ni policija. Oni ne izazivaju nikakvu sumnju. Razmislite sami, da li ste danas na putu do posla videli dostavljača hrane i koliko njih? Teško da će bilo ko dati odgovor. To ubici pruža i faktor iznenađenja, baš zbog te neupadljivosti. Tek kada izvadi pištolj i puca, žrtva shvata šta se dešava i tada je kasno“, objašnjava Ristić.

Nije nebitna stvar ni što se prilikom bekstva sa mesta zločina „dostavljač smrti“ brzo utapa u saobraćajnu gužvu i ponovo postaje „nevidljiv“, a pri tome mu skuter omogućava da se brže kreće ulicama čak i kada su saobraćajne gužve. Čini se da su srpske ubice našli novi način likvidacija i da policija, za sada, nije u stanju da ga identifikuje i uhapse.

BONUS VIDEO:  Mesto ubistva u Altini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar