Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ubica koji je juče prepodne hladnokrvno ušetao u improvizovanu teretanu na Banjici i sasuo šest hitaca u Luku Perenčevića, odranije poznatog policiji, pritom prerušen u dostavljača hrane, po svemu sudeći je profesionalac angažovan za novac. Na osnovu njegovog ponašanja može se zaključiti da ovo verovatno nije prva likvidacija koja nosi njegov lični potpis, niti da je imao lični konflikt sa Perenčevićem.

Improvizovana teretana, tačnije boks klub, smešten u Bulervaru oslobođenja na Banjici i zavučen je između zgrada, u delu predviđenom za garaže. Ubica je, po svemu sudeći, bio odlično obavešten o kretanju Perenčevića, a pitanje je samo da li je imao pomagača koji mu je dojavljivalo Perenčevićevu lokaciju ili ga je pratio.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

Kada je juče zaustavio svoj motor kod teretane bio je odeven kao kurir dostavljačke firme – imao je „Glovo“ torbu i kacigu na glavi. Ušetao se hladnokrvno u teretanu, prišao Perenčeviću koji je sedeo na klupi i izvadio pištolj iz trobe predviđene za hranu. Najpre je ispalio hitac u Perenčevićevu nogu, potom u torzo, a zatim ga je „overio“ metkom u glavu.

Perenčevićevi prijatelji koji su se zatekli na licu mesta odmah su skočili da mu pomognu, a za to vreme ubica je jednako hladnokrvno kao i kada je došao, išetao iz boks-klupa, seo na dvotočkaš i odvezao se u nepoznatom pravcu. Kako su svedoci ispričali policiji, sve vreme je na sebi imao kacigu, tako da nije bilo moguće videti lice. Drugari su Perenčevića odmah izneli napolje, sa namerom da mu pruže pomoć, ali je za Perenčevića bilo kasno.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je odmah, kao što to obično biva nakon ovakvih događaja, proglasila akciju „Vihor“ koja podrazumeva detaljnu kontrolu automobila i osoba na svim izlazima iz grada, ali se ubica, po svemu sudeći dobro sakrio. U medijima se kobnog dana mogla pročitati i vest da je policija na licu mesta, između ostalog, pronašla i dlaku koja će biti veštačena, ali kome ona pripada u ovom trenutku se ne može ni pretpostaviti. Budući da je ubica imao kacigu na glavi, malo je verovatno da je njegova.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Strahovao za svoju bezbednost

Iako je u ovom trenutku teško govoriti o motivu likvidacije, posebno ako se u obzir uzme da je Perenčević osoba odranije poznata po problematičnom ponašanju, izvesno je da je Perenčević znao da je u opasnosti. To su nam kobnog dana, dok je još trajao uviđaj ispred boks kluba, potvrdile i njegove komšije, ispričavši da je nedavno ugradio i kamere za video-nadzor na zgradi u kojoj živi. Takođe, kako smo saznali, Perenčević je u poslednje vreme koristio blindirano vozilo.

Bonus video: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare