Foto: Nova.rs

Ivana Krivokapić (26) brutalno je ubijena pre više od godinu i po dana u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a osumnjičeni za ovaj gnusni zločin, Jetmir Gočaj (24), nalazi se u bekstvu i ne zna se gde se krije. Gočaj je bio emotivni partner mlade studentkinje, a u danima nakon zločina predstavljao se kao ucveljeni momak i konstantno se oglašavao na društvenim mrežama i postavljao tužne objave. Pretpostavlja se da je sve to radio kako bi skinuo sumnje sa sebe.

Stravično ubistvo studentkinje Ivane Krivokapić dogodilo se decembra 2022. godine u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Ceo zločin otkriven je nakon što je porodici bilo sumnjivo što se Ivana ne javlja na telefon. Tada su zabrinuta braća odlučila da odu do njenog stana da je potraže.

Oni su u stan ušli tako što su razvalili vrata, a ubrzo su zatekli jeziv prizor. Ivana je ležala mrtva, a na njenom telu, odnosno na vratu, zatečene su povrede. Kasnije se ispostavilo da je imala povrede i na prstima šake, što ukazuje da se borila sa svojim ubicom.

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Ipak, tek posle dve nedelje zvanično je saopšteno da je Ivana ubijena. Na samom početku istrage bilo je jasno da je Ivana poznavala ubicu jer ga je pustila u stan, a takođe iz njega ništa nije nedostajalo što bi ukazivalo na pljačku.

Pročitajte još:

Policija je ispitivala njene prijatelje i poznanike, a u tom periodu izdvojio se mladić iz Crne Gore, Jetmir Gočaj, koji je objavljivao na svojim profilima na Fejsbuku i Instagramu potresne poruke posvećene Ivani. Otkriveno je da je bio u vezi sa devojkom, komunicirao je sa medijima i pretvarao se da je tuguje. Govorio je da Ivanu zna sa planinirenja, da su se tako upoznali i zavoleli, te da mu je teško zbog svega što se desilo.

Niko nije ni slutio šta se krije iza svega.

A onda, dve nedelje nakon zločina, oglasilo se tužilaštvo i otkrilo da je Jetmir osumnjičen za ubistvo mlade devojke.

Kako je tada navedeno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni je identifikovan nakon intenzivnog operativnog rada policije i tužilaštva.

„U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor“, naveli su tada.

Foto: Privatna arhiva

Ubica je do tad već iskoristio priliku da napusti Srbiji.

Do danas nije utvrđeno gde se krije. Pominjalo se da je pobegao u Crnu Goru, a potom na Kosovo i Metohiju, ali su svi ovi navodi ostali nepotvrđeni. Zvanično se ne zna gde je.

„Voli te ćale“

Ubistvo mlade studentkinje potreslo je javnost u Srbiji. Slobodan Krivokapić, otac studentkinje Ivane, često objavljuje emotivne poruke posvećene ćerki.

„19 meseci….noć…sivilo ovog užasnog mesta me podseća na tragičnu noć u ove sate….posmatram stepenice, vrata.. tražim nit …naći ću je….naći! Nedelja je prošla i Kozma i Damjan, svi su bili a tebe nema sa nama.,. tvoja kuždrava je otišla kod tebe. Znam da sad veselo trčkara oko tebe mašući repom veselo…. Noć i pokoji prolaznik me trgne iz maštanja….tražim nit ….i naći ću je kad tad….voli te tvoj ćale“, napisao je otac na Fejsbuku pre nekoliko nedelja.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare