Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Nasilniku iz Zablaća, nadomak Čačka, Goranu Vučkoviću koji je skoro do smrti prebio suprugu Nikoliju nastavljeno je suđenje u ovdašnjem sudu. Kako saznaje Nova.rs njemu se na teret stavlja ometanje službenog lica prilikom vršenja dužnosti i nasilje nad njegovom venčanom suprugom 2018.godine.

Kako kaže njegov branilac Ivan Čvrkić on je prilikom napada na policajce bio bitno smanjene uračunljivosti.

„Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od deset meseci, kao i mera bezbednosti u ustanovi zatvorenog tipa“, objasnio je Čvrkić za naš portal, napominjući da ona teče uporedo sa kaznom.

Prema njegovim rečima, kada je prvo nasilje prema Nikoliji u pitanju od pre nepunih pet godina to još nije okončano.

„Ono što sledi je ponovno veštačenje lekarskog, odnosno stručnog tima psihologa i neuropsihijatara koji će utvrditi njegovo stanje prilikom napada na Nikoliju 2018. godine. Zakazano je polovinom februara“, kaže Čvrkić za naš portal.

Pročitajte još:

Inače Nikolija je mlada žena koja je prilikom napada 2020. godine jedva preživela.

„I dalje smo pod stresom kada se setimo da je mogao da je ubije“, sećaju se njene komšije.

Rada koja je putovala sa njom dok je živela u Zablaću smatra da niko, a kamoli jedna sjajna osoba poput nje, to ne zaslužuje.

„Borila se sa svim situacijama u kojima se nalazila. Decu je savijala oko sebe i želela samo mir. Nažalost, taj, ako smem da kažem, zločinac, joj nije to omogućavao“, objašnjava ova meštanka Zablaća.

I policajci sa kojima smo razgovarali su istog stava.

„Verujte, da sam ja sud on nikada ne bi izašao iz zatvora. Bio bi doživotno u četiri zida“, objašnjava naš izvor iz čačanske policije.

BONUS VIDEO: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar