Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

"Šokirana sam ovakvom odlukom suda jer je moj bivši muž, koji me je pretukao skoro do smrti, dobio ovakvu meru, odnosno lečenje", kaže za Nova.rs Nikolija Vučković, žrtva nasilja iz Zablaća kod Čačka nakon što je nasilnik iz Zablaća Goran Vučković proglašen neuračunljivim u trenutki izvršenja krivičnog dela.

Prema njenim rečima, u ovoj zemlji ne funkcionišu institucije i da je do pravde i prava veoma teško stići.

„Mesec dana nakon što sam izašla iz bolnice, ja sam srpskoj javnosti otvorila dušu, podelila s novinarima agoniju koju sam preživela, u nadi da će narod shvatiti ozbiljnost problema nasilja u porodici“, navela je ona, ali se, kako kaže, prevarila zbog čega je duboko razočarana.

Pročitajte još:

„Ono što se juče dogodilo u Osnovnom sudu u Čačku žrtvama šalje jasnu poruku, a ona glasi ćuti i trpi dok te ne ubije. Šta mislite da li će ovaj slučaj biti ohrabrenje nekoj ženi da prijavi muža koji joj lupi tri šamara? Neće svakako, trpeće i biti rob, biće drugog reda koje muškarcu mora biti potčinjeno u svakom smislu. A sve zato jer nasilnik može da iscenira ludilo i da prođe bez zatvorske kazne, bez bilo kakve osude“, navodi Nikolija (31) koja je juče pred sudom povodom brutalnog prebijanja bila prvi i poslednji put.

Kako ističe, nakon čitanja presude je veoma burno reagovala.

„To je bio još jedan atak na moju psihu, jer zaista nisam verovala da će se nasilnik izvući. Čula sam da je dodatno veštačenje njegovog mentalnog zdravlja odbijeno, jer je to za državu skupo. Sramota! Pa da li bi bilo skupo da sam čerka nekog političara ili nekog bitnog lika, a ne ćerka običnog radnika. Kada sam pristala da pričam sa novinarima, zaista sam verovala da ako iznesem svoju golgotu, to će ohrabriti žene žrtve da se bore za sebe, svoju decu, svoj život“, priča Nikolija.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Ona kaže da ne želi da komentariše procene sudskih veštaka, jer za to nije stručna. Podseća da je živela sa Goranom sa kojim ima četvoro dece.

„Odgovorno tvrdim da on nije ni lud, ni duševno bolestan, on je manipulator i nasilnik. Iskreno, uplašena sam za svoju bezbednost, jer šta će biti kada on za par meseci izađe iz duševne bolnice“, zaključila je Nikolija.

Naša redakcija kontaktirala je i Osnovno javno tužilaštvo Čačak tražeći odgovore na pitanja kako to telo gleda na presudu nasilniku, šta će preduzeti nakon nje, jer je javnost naročito zabrinuta nakon trostrukog ubistva u Atenici i da li će i na koji način pratiti tok i lečenje Gorana Vučkovića, ali su nam odgovorili da tužilaštvo ne komentariše nepravosnažne sudske odluke.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Izvršenje svake mere bezbednosti prati sud koji je istu izrekao“, kažu za Nova.rs u OJT Čačak.

Podsećamo, Goran Vučković pretukao je u noći izmežu 29. i 30. avgusta prošle godine skoro na smrt pretukao suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom teško je povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana. Oni su te večeri bili na svadbi i kada su stigli kući počela je svađa, a potom i tuča. Vučković je teško povredio Nikoliju, divnu mladu ženu i majku četvoro dece. Bila je oko deset dana u životnoj opasnosti. Sada je kod roditelja i stara se o svojim mališanima.

BONUS video: Muž povredio ženu na Zvezdari

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare