Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; shutterstock

Milka T. (89) i Dragica Z. (67) pronađene su juče mrtve u kući u kojoj su živele u Ulici Petefi Šandora u Apatinu. Prema prvim rezultatima istrage, nesrećne žene su najverovatnije stradale u požaru, a njihova tela su upućena na Institut za sudsku medicinu kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Tela Milke T. (89) i Dragice Z. (67) pronađena su juče u kući u kojoj su živele u Ulici Petefi Šandora u Apatinu. Prema prvim nalazima istrage, nesrećne žene stradale su u požaru, najverovatnije od dima, jer su u kuhinji kuće u kojoj su živele pronađeni tragovi sagorevanja. Njihova tela upućena su na Institut za sudsku medicinu kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Uzbunu je podigao jedan Dragičin rođak koji je pozvao policiju jer se Milka i Dragica nekoliko dana nisu javljale na telefon. Kada su vatrogasci i policajci došli, zatekli su stravičan prizor.

Ilustracija
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Komšije stradalih žena iz ulice su u šoku posle tragedije koja je pogodila njihove dve komšinice.

O Milki i Dragici imaju samo reči hvale, a za Milku, koja je bila u dubokoj starosti, kažu da je bila izuzetna osoba.

„Vi ne znate kakva je bila Milka, svi smo je zvali Mima. Iako je imala skoro 90 godina, da ste je videli na ulici, ne bi joj dali više od 60. Bila je vitalna, puna snage i energije. Eno, još je ispred kuće parkiran njen automobil koji je vozila. Neverovatna osoba, iz dobre i imućne porodice, ali se nikada nije pravila važna. Bila je dobra i ljubazna, svima nam je vrlo žao što se dogodila ta nesreća“, kaže komšinica iz ulice.

Pročitajte još:

Milka ima tri ćerke i unučad koji svi žive u Americi. Često je i ona putovala tamo. Ni poodmakle godine joj nisu bile prepreka da leti preko okeana. Zapravo je jedno vreme više živela u SAD nego u Apatinu.

„Često je putovala sa pokojnim mužem Vojislavom u Ameriku, da čuvaju unučiće. Vojislav je umro pre desetak godna, ali je Mima nastavila da putuje tamo. I ćerke su joj divne, ali ih je sudbina odvela u inostranstvo. Mima je ranije radila u „Novoteksu“ u Apatinu. Stvarno ugledna porodica“, objašnjava sagovornica portala Nova.rs.

O Dragici, koja je stradala zajedno sa Milkom, komšije takođe imaju samo reči hvale. Iako je u prvim informacijama saopšteno da je Dragica bila podstanarka, bolji bi izraz bio da su bile sustanarke.

„Mima od Dragice nikada nije uzela ni dinar za kiriju, nije bila takva osoba. Pošto je dosta vremena provodila u Americi kod ćerki i unučića, dogovorile su se da Dragica počne da živi kod nje. Lakše je kada su dve nego kada je jedna, a takođe je Dragica čuvala i održavala kuću kada Mima nije bila tu, a dešavalo se da po šest meseci bude u Americi. Dragica je ranije radila u „Podunavlju“, a posle u „Maksiju“. Nije imala ni muža ni dece, tako da joj je Milka bila zapravo porodica“, kaže komšinica iz ulice.

BONUS VIDEO: Plamen guta magacin u beogradskom naselju Galenika