Foto:Privatna arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić priznao je na jučerašnem suđenju da je učestvovao u ubistvu Gorana Veličkovića Goksija, vođe Partizanove navijačke grupe "Jang bojs", za čiju likvidaciju se tereti Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa. Jelena Veličković (35), supruga ubijenog Gorana Veličkovića, za Nova.rs ističe da joj nije dobro nakon suđenja tokom kojeg su izneti i neki novi monstruozni detalji likvidacije njenog supruga.

„Ovo su najteži dani u mom životu. One slike iskasapljenog tela, bila sam užasnuta i taj dan nikad neću zaboraviti, ali ovo mi je najgori period posle svega. Voleli smo se 17 godina, nisam ni slutila da će završiti u nekoj klanici u Ritopeku. Teško mi je da pričam o tome“, kroz suze navodi neutešna supruga.

Kako Jelena ističe, ni advokatica nije mogla sve da joj ispriča nakon svedočenja Lalića.

„Krenula sam na psihoterapije čim sam videla fotografije mog ubijenog muža, prvo na televiziji, pa u tužilaštvu. U stomaku mi je bio teret, mučnina neka, a u glavi borba, osećaj nemoći, tuge i očaja i, istovremeno, bes, koji kipi i pravi totalni šok. Mislila sam da kada sam to preživela, da ću dalje lako istrpeti svu bezosećajnost koju ti ljudi pokazuju, ali ovo je nemoguće da se izdrži“, jedva izgovara dok je suze savladaju.

Jelena Veličković i Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

O najgnusnijem činu kada je njenom suprugu rečeno da legne na panj, Jelena je jedva uspela da izusti reč – junak.

„Ostao je junak do kraja, muškarčina, otac i mangup“, ponosno je rekla naša sagovornica.

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u slučaju protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, javno je govorio i do detalja opisao kako je likvidiran Goran Veličković Goksi, navijač Partizana.

„Počeli smo da se intenzivno viđamo sa Hrvatinom (Bojanom, drugim okrivljenim-saradnikom, prim. aut.). Za Goksija smo znali da ga Velja traži zbog njegove bliskosti sa Filipom Koraćem. Miloš Budimir 2. avgusta odlazi „smartom“ i parkira kod „Aurore“ i ja ga vraćam na stadion. To je vozilo bilo dogovoreno između Hrvatina i Veličkovića“, počeo je Lalić.

Pročitajte još:

Kako dodaje, nakon što su se Hrvatin i Veličković našli, ušli su u vozilo i krenuli ka oranici kako bi obavili navodnu kupovinu oružja.

„Miljković ih je pratio. Oni prilaze njivi, mi ih vidimo kroz kukuruze. Miljković je bio zadužen da blokira put dok se ne završi otmica. Hrvatin i Veličković prilaze, izlaze i rukuju se i Đurić tada otvara tovarni deo i pokazuje mu torbu. Kako Veličković okreće leđa, ovaj ga hvata za vrat. Neko je viknuo „policija“ i Veličkovića obaraju na zemlju. Izleteo je Belivuk i udario ga nogom, svezao sam mu lisice i vodimo ga u kuću u Ritopeku“, nastavlja Lalić.

Svedok okrivljeni rekao je i da je Belivuk Veličkovića potom nekoliko puta šutnuo nogom u glavu.

„On kreće da krklja, ispljunuo je nekoliko zuba. Iznuđivali smo šifru na Skaju. Kreće ispitivanje, udaranje, ja uzimam klješta i tim sam mu zalomio vrh nokta uz pretnju da će mu nokti biti iščupani. Ja i Miloš ostajemo da ga čuvamo. Belivuk odlazi u kuću pošto u bunkeru nema dometa. Mi tu razgovaramo sa njim, on je izrazio želju da bi hteo da vidi Veljka, pošto je shvatio o čemu se radi.

Veljko dolazi i kreću da pričaju o razlozima zašto su se razišli oko neke trave za koju je Goran ostao dužan Belivuku. Kaže mu Goran: „Je*i ga, zajebao sam se.“ Završavaju priču blagim tonom, Belivuk govori da ga niko više ne udara. Govorimo o cenama kokaina, navijačkim temama. U jednom trenutku, sat i po kasnije, u prostoriju ulaze Belivuk i Miljković, Miloš Budimir je u tom periodu pravio fotografije. Miljković je ušao sa sekirom sa drškom od metar sa plavim sečivom. Imao je belu majicu, farmerke, prozborio par rečenica sa Goranom i rekao: „Ajde, Goksi, vreme je“, a Goksi je pitao: „Kako da se namestim“, ispričao je Lalić detaljno poslednje trenutke Veličkovićevog života.

Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

Lalić je potom opisao i sam trenutak likvidacije.

„Miljković je snažno zamahnuo i čula su se dva tupa udarca. Vrat mu je bio odvojen od tela, tu je izgubio život. Goran se vrlo dobro i dostojanstveno držao, hrabro, i tu je preminuo. Zatim je Veljko uzeo sekiru i razdvojio mu glavu od tela, stopala od tela, razmeštao, napisali smo mu na leđima „Korać pi*ka“. Prvi put sam učestvovao u tako nečemu, znao sam da će ga ubiti ali tako nešto nisam očekivao“, naveo je Lalić.

Na narednom ročištu, on je nastavio da priča o Goksijevoj likvidaiji.

„Dan nakon ubistva smo do kuće u Ritopeku došli Belivuk, Janković i ja. Uništavalo se telo Gorana Veličkovića, u kome i ja lično prvi put učestvujem. Tada sam prvi put video taj proces, najlonima se zaštićivali zidovi u garaži. Kada se to završilo pomogao sam Belivuku iznad garaže da zapali ostatke garderobe i folije, sve stvari koje su se koristile i sekiru, sve se to desilo na krovu garaže“, ispričao je Srđan Lalić i dodao:

„Kasnije sam to gledao iz kuće, napustili smo je posle toga, ostali su džakovi. U večernjim časovima smo se vratili džipom koji je Belivuk pozajmio od momka sa stadiona po imenu Braca. Belivuk, Miljković, Spasojević, Miloš Budimir i ja smo vozilom išli do reke i tu smo izručili, na istom mestu, sadržaj. Miloš Budimir je ušao u reku i izručio sadržaj džakova. Zaustavili smo se na pumpi da natočimo gorivo i vratili se nazad“, zaključio je Lalić.

VIDEO: Suđenje Belivuku 8.11.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare