Srušio se ringišpil na vašaru u Kuršumliji Foto:printscreen/instagram.com/192_rs/

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i dalje se bore za život devojčice (12) koja je teško povređena prilikom pada ringišpila u Kuršumliji, saznaje naš portal u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Lekari se bore za njen život kao i prethodnih dana, ali stanje je nepromenjeno. Nije više na sedaciji, ali i dalje je na mehaničkoj ventilaciji, ne diše samostalno”, kazali su u UKC Niš.

Direktor UKC Niš Zoran Perišić ranije je kazao da devojčica ima povrede mozga koje za sada ne zahtevaju operativno lečenje.

Prilikom pada dela ringišpila na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji, 8. maja, podsetimo, povređeno je trinaestoro dece.

Petoro je nakon nesreće zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji, a sedmoro u prokupačkoj bolnici. Devojčica koja je zbrinuta u niškoj Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju zadobila je najteže povrede.

Dve osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti. Iza rešetaka su vlasnik ringišpila i zakupac placa na kome je bio postavljen.

Bonus video: Nova.rs u Kuršumliji dan posle nesreće sa ringišpilom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare