Foto: Instagram/serbialive_vesti

Pripadnik niškog odreda žandarmerije M. J. (48) pronađen je dan posle tuče, krvav, kako leži pored ograde, dok je u ruci još stežao službeni pištolj iz koga je ranio mladića. Ovo su, zajedno sa fotografijom, objavili korisnici društvenih mreža, otkrivajući i navodnu pozadinu sukoba u vezi kog se oglasio i MUP.

Policija je saopštila da je u policijskoj akciji uhapšeno pet učesnika krvave tuče u mestu Parunovac kraj Kruševca, a među njima je bio i jedan pripadnik žandarmerije, M. J. (48) kome se na teret stavlja pokušaj ubistva. On je osumnjičen da je hicima iz službenog pištolja, kako se navodi u saopštenju policije, ranio jednog mladića. Osim žandarma, uhapšeni su i N. P. (30), S. R. (34), N. N. (34) i B. P. (27), kojima se na teret stavlja krivino delo teške telesne povrede u saizvršilaštvu.

Pročitajte još:

Mladići, za koje se navodi da su iz okoline Kruševca, uhapšeni su upravo zbog toga što su pretukli žandarma. M. J. je tom prilikom pucao i ranio jednog od mladića, a u policijskom saopštenju se navodi da je žandarm ispalio nekoliko hitaca iz službenog oružja pošto je dobio batine.

Sudija za prethodni postupak odredio je svoj petorici pritvor u trajanju do 30 dana.

Ali, sa druge strane, korisnici društvenih mreža tvrde da to nije potpuna istina, jer se na društvenim mrežama pojavila fotografija prebijenog žandarma, koga su prolaznici našli sutradan ujutru, kako okrvavljen leži pored ograde u mestu Parunovac. On je, kako su naveli, još imao kod sebe službeni pištolj.

U komentarima se može videti da meštani Parunovca ali i Kruševljani nemaju visoko mišljenje o prebijenom žandarmu, koji je takođe Kruševljanin.

U jednom komentaru se kaže da je M. J. poznat po bahatom ponašanju i da je i ranije dolazio u sukob, uglavnom po kafanima, što se dogodilo i poslednji put, kada je dobio dobre batine i kada su mu konstatovane teške telesne povrede.

Prvo je došlo do konflikta između žandarma i četvorice mladića u kafani, a sukob je nastavljen i na ulici i izbila je tuča. Ono što je neobično je da komentator navodi da je bilo dvoje povređenih od pucnjave, jedna osoba teže a jedna lakše ranjena, dok se u policijskom saopštenju navodi da je pripadnik MUP zadobio teže, a mladić koji je pogođen zrnom u zadnjicu, lakše telesne povrede.

BONUS VIDEO: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare