Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Došli su brat i sestra kod mene u dvorište počeli da viču: 'Pomozite nam, seki je pozlilo, umire'. Ja sam se našao u čudu, pitao sam ih šta se desilo, devojčica je držala jednu flašu u ruci i rekla da je sestra pila iz toga, ja ne znam šta je to, da li je rakija nisam mirisao", rekao je za "Blic" komšija koji je našao devojčicu (3) iz Lazarevca u besvesnom stanju. Dete se otrovalo alkoholom nakon što ju je majka sa braćom i sestrom ostavila same dok je u bolnici.

Podsetimo, on ju je pronašao u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao oca koji ju je odvezao u bolnicu.

Devojčica je sinoć oko 20 sati prevezena u Tiršovu i lekari joj se bore za život.

Dosadašnja istraga pokazala je da je devojčica T.D. (3) juče popodne iz ormara uzela rakiju. Popila je nekoliko gutljaja i odmah izgubila svest.

Komšija našao devojčicu u dvorištu

„Kada sam došao u dvoriste video sam devojčicu da leži na trampolini u besvesnom stanju, deca su je iznela i stavila na trampolinu. Ja nisam znao šta da radim, nisam imao auto da je povezem. Tražio sam im brojeve koga da zovem, ali niko od dece nije imao ničiji broj da mi da, jer su im bile prazne baterije“, ispričao je komšija.

On je, kako kaže, u svojoj kući našao broj njihovog oca i odmah ga pozvao. Međutim, on je bio u Šapcu i došao je tek sat i po vremena kasnije i odvezao devojčicu.

„Ne znam dalje šta je sa njom i kako je. Ali meni deca nisu rekla da im je majka u bolnici i da su sami“, rekao je.

Hitna pomoć Foto:Shutterstock/BalkansCat

Komšija dodaje da se majka sa decom doselila u komšiluk pre nekoliko godina.

„Ja sam tu zenu poslednji put video u nedelju, ne znam kada je otišla u bolnicu. Ali jako je neozbiljno ostaviti decu samu, to su sve maloletna deca. Otac živi u Šapcu, ne znam da li je znao da su deca ostala sama, ali ne verujem. Njeno najstarije dete je nekoliko puta bežalo od kuce od malih nogu, jednom su ga našli u Barajevu, drugi put u Beogradu. U školu čak idu čas ne idu, škola nije reagovala, kao ni socijalni rad. Njena deca iz prvog braka neko vreme su bili u hraniteljskoj porodici, pre nego sto su se doselili, kasnije ih je ona uzela opet i dovela“, rekao je komšija.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za prodaju droge u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare