Foto:M.Isailović/Nova.rs

Predsednica suda u Nišu Dragana Živadinović (55) uhapšena je danas u akciji MUP zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu položaja. Sumnja se da je kao predsednik vanraspravnog veća ovog suda donela rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovnu slobodu osuđenog R. M, za šta je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru sa svojom porodicom. O Živadinovićevoj su ranije pisali mediji, a reč je o sudiji koja se nalazila na čelu sudskog veća koje je oslobodilo kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića.

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena sudija, Dragana Živadinović, u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog.

Foto:ni.vi.sud.rs

Ona se tereti da je za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom. Prema tvrdnjama tužilaštva, postoje osnovi sumnje da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R.M., B.M., dok je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice.

Vaučer vredan više od 100.000 dinara

Vaučer je, prema navodima MUP, bio vredan 112.700 dinara.

Pročitajte još:

O Živadinovićevoj su ranije pisali mediji. Ona je 2019. godine, kao sudiju Apelacionog suda u Nišu donela oslobađajujuću presudu kontroverznom biznismenu sa severa Kosova Zvonku Veselinoviću za nelegalno iskopavanje šljunka.

Zvonko Veselinović Foto:MUP Srbije

Kako je KRIK ranije pisao, Veselinović i njegovi partneri bili su osuđeni u sudu u Pirotu zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, ali ih je zatim veće Apelacionog suda u Nišu na čelu sa Živadinović oslobodio uz obrazloženje da nema dokaza.

Pročitajte još:

Nedugo nakon toga, Visoki savet sudstva (VSS) je predložio sudiju Draganu Živadinović za predsednicu Višeg suda u Niša. Ubrzo nakog, tačnije 2019. godine, je i izabrana za predsednicu.

Živadinovićeva se od 2010. pa sve do 2019. godine nalazila u Apelacionom sudu u Nišu.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, Živadinović je uhapšena u nedavnoj akciji policije i tužilaštva.

Ubrzo nakon njenog privođenja, Visoki savet sudstva je održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta Dragani Ž. odnosno odobrio njeno lišenje slobode.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar