Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića održano je prethodnih dana u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, koji je priznao krivicu i pristao da svedoči protiv bivših saradnika, govorio je o likvidacija za koje se grupa tereti. Jedna od njih je i likvidacija Nikole Mitića, koji je otet usred dana ispred ambasade u Beogradu, a potom odveden u vikendicu u Ritopeku gde je mučen i ubijen.

Goran Mitić je otet nedaleko od američke ambasade, pred većim brojem ljudi. Tada je presretnut njegov automobil marke „Honda“, nakon čega su izvadili iz vozila i ubacili u „Škodu superb“.

Kako je naš portal pisao, žrtva je tada odvezena u takozvanu „bazu“ na Partizanovom stanu, gde su mu okrivljeni, uz batine, tražili da kaže ko ga je poslao da ih prati. Uzeli su mu „skaj“ telefon i tada utvrdili da je u kontaktu bio s Lazarom Vukićeviće, takođe žrtvom ovog klana. Oni su ga u „bazi“ mučili, a okrivljeni Lalić je izbrisao snimke sa kamera kako bi uklonio tragove.

Lazar Vukićević Foto:Privatna arhiva

Mitić je potom odvezen u kuću u Ritopeku, koju su članovi klana Belivuk-Miljković koristili za likvidacije. Tamo su Mitiću najpre odsekli prst na nozi, a potom mu nožem presekli vrat.

Narednog dana, tačnije 11. avgusta okrivljeni su Mitića isekli na komade, samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u Dunav.

Koliko su surove ubice bile najbolje govore Skaj poruke.

Srđan Lalić: Plakao je i molio, prvo je kao i svi shvatio neozbiljno. Opet smo meki bili. Mora mnogo surovije

Miloš Budimir: Čekaj bre kolega, gde surovije. Padao je pet puta u nesvest. Ja sam misio kad smo mu od starta odsekli prst da će da shvati ozbiljno.

Miljković: Odrali ste ga?

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Lalić: Udavili ga zajednički pa zaklali, dva puta ga ubili faktički.

Optuženi kasapini čestitali su jedni drugima ubistva Mitića.

Belivuk: Braćo moja draga, ja još jednom da vas pozdravim sve, da se zahvalim svima, samo pametno sada, nema ukrštanja svih nas zajedno, nego malo da se pripazimo, zbog murije dok ne prođe samo vrućina, a čim bude prošla vrućina, nastavljamo gde smo stali. Ovo danas nema dalje, ovo je nešto što se ne dešava, rade nas brate šest meseci, mi jedan dan uzmemo da ih radimo i oderemo im čoveka i to uzmemo ga, ovo niko, ovo zemunci nisu radili, ova naša braća starija što se kaže, ne rade, neka, malo nam skače moral, najbitnije da ostane ovako, da ceo grad, svi živi znaju za Kratosa (Marka Miljkovića prim. aut) i mene, nek nas rade, mi smo naučili da se pazimo, imamo brate i finansije i logistiku da se pazimo, bitno je da vi ovako ostanete neutralni za javnost a da kidamo. Prvo što murija onda ne može da vas radi, nema ideju koga treba da rade a drugo dušmani vas neće čačkati.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije/Kuća u Ritopeku, mesto gde su ubijali žrtva

Inače, Mitić je ubijen jer je bio blizak Lazaru Vukićeviću, za čije se ubistvo takođe tereti klan Belivuk.

Vukićević je najviše od svih žrtava mučen u kući u Ritopeku, a detalji njegove likvidacije uznemirili su javnost.

VIDEO: Saradnik Lalić odgovara Miljkoviću: Nisam hteo da me prodaš kao teleću plećku Zviceru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare