sahranjen Bratisav Živković (59) Foto:privatna arhiva

Najstariji od svih nastradalih rudara u rudniku "Soko", Bratisav Živković (59), sahranjen je danas na seoskom groblju u rodnom Jasenju.

Živkovića je na poslednji put od njegove kuće do groblja, na kojem će počivati, ispratila povorka koja se protezala čitav kilometar.

Supruga Slađana, sin Nikola, ćerke Tamara i Sandra, brat Tomislav sa porodicom i brojna druga rodbina, prijatelji i kolege došli su da se oproste od svog Bratislava kojeg je od penzionisanja delilo samo mesec dana.

Njegov stariji brat Tomislav Živković kazao je da su za protekla tri dana, od kako su čuli najcrnju vest isplakali sve suze i ostali bez glasa.

„Moj brat jeste bio najstariji među poginulim rudarima, ali on nije bio star. Bio je jak, kao od stene odvaljen. Mogao je sam rukama kola da okrene. Radio je u rudniku, radio kod kuće poljoprivredu, čuvao stoku. Ja sam stariji od njega 6,5 godina i dočekao sam penziju, a on eto nije, tuga. Sad tu na groblju počiva moja porodica, on i roditelji“, kazao je neutešni čovek.

sahranjen Bratisav Živković (59) Foto:privatna arhiva

Sin nastradalog rudara, Nikola kaže da je njegov otac bio porodičan čovek i čitavog života sve što je radio, radio je zbog svoje porodice.

„Dosta su sa majkom radili poljoprivredu i čuvali stoku, ali to nije bilo dovoljno da bi mogli da nas troje školuju i izvedu na put, zato se i zaposlio u rudniku. Radio je od 2006. godine i sledećeg meseca je trebalo da ode u penziju“, rekao je Nikola.

Pročitajte još:

Kazao je da oca i njegove kolege niko ne može da vrati, ali da bi voleo da novinari pišu o nesreći kako se ne bi ponovila nikada više.

„Moramo da nešto učinimo da za ljude koji su ostali tamo da rade, da njima pomognemo, da oni žive, da se ne dogodi nova tragedija. Svima je muka svoja najveća, nama je naša najveća, ali svesni smo da su mnogo strašne sudbine i drugih. Ostala je iza jednog rudara bebica od mesec dana“, izjavio je Nikola.

Sahrani Bratislava Živkovića prisustvovale su i kolege rudari koji su sa njim bili u kobnoj smeni.

Izašli su iz bolnice i smogli snage da dođu da ga isprate na večni počinak.

BONUS video: Otac nastradalog rudara 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar