Foto: Nova.rs

Nove tvrdnje branioca vlasnika plantaže marihuane Jovanjica, Vladimira Đukanovića, o dokumentu koji se pojavio na društvenim mrežama, a na osnovu kojeg je Predrag Koluvija potpukovnik Vojnoobaveštajne službe. Đukanović kaže: To ne postoji, postoji samo kopija u spisima i ona je veštačena. Advokat Ivan Ninić za N1 kaže da se "samim čitanjem optužnice vidi da je to laž, kao i da je dokument koji kruži društvenim mrežama poslužio svrsi".

Otkad je policajac Dušan Mitić otkrio koji dokument je pronašao u Koluvijinoj kancelariji na imanju Jovanjica…

„Našao sam ovlašćenje Vojnoobaveštajne agencije da je Koluvija potpukovnik službe“, rekao je Mitić, prenosi N1.

Traje kampanja da se dokaže da je pronađen dokument falsifikat, pa da čak nije ni pronađen.

„Dakle ono što je objavljeno na Tviteru ne postoji. Postoji samo ovo što sada objavljujem u predmetu Jovanjica 2“, napisao je na Tviteru advokat Đukanović.

Đukanović nam objavljuje kopiju koja je, kako tvrdi, navodno pronađena na imanju Jovanjica, po njegovim rečima ta fotokopija je i veštačena.

„To definitivno nije kopija i to nam govori sadržina optužnice, tužilac predlaže meru bezbednosti da se Predragu Koluviji u okviru presude izrekne i mera bezbednosti oduzimanja te fascikle sa tim rešenjem. Dakle, ne postoji nijedan podatak iz optužnice koji upućuje da je to kopija“, smatra advokat Ivan Ninić.

Među veštacima spornog dokumenta nije bilo grafologa, a branilac Predraga Koluvije čak tvrdi da se iz kopije sve moglo dobro utvrditi.

„Potpis se lako izveštači. Utvrđeno je decidno da to nije potpis direktora VOA. Piše vrlo precizno“, navodi Đukanović.

Piše i u optužnici vrlo precizno da je veštačen pečat plave boje, kao i da je potpis direktora VOA napisan plavim mastilom. Osim toga što se javnosti predstavlja navodna kopija rešenja, prećutkuje se gde je Koluviju to rešenje odvelo, kao i to da ga je, ipak, koristio.

PROČITAJTE JOŠ

„Tužilac nam kaže da je rešenje sastavio Saša Vujisić, službenik VOA, da je overio pečatom VOA, da mu je zadatak bio da obezbedi Koluviji to rešenje, da Koluvija uzme rešenje, stavi u svoj automobil, ode u Niš, stavi na automobil tablice Uprave kriminalističke policije, prođe naplatne rampe, snime ga kamere Puteva Srbije, obiđe izvesnog „Stolara“, koji se nalazi u zatvoru, ubedi ga da ne priča da je maruhuana nađena kod njega marihuana sa Jovanjice i vrati se u Beograd“, dodao je Ninić.

Međutim, Predrad Koluvija se od dokumenta ograđuje na svojim društvenim mrežama.

„Taj dokument nisam nikada ranije video i on služi podgrevanju medijskog spina, da bi se lažima kriminalizovala država“, tvrdi Koluvija.

Dokument u kome VOA ovlašćuje Koluviju da prati aktivnosti Miodraga Pozana zvanog „Stolar“ svi su odbacili kao nevažan, kao falsifikat originala, kao nešto što nije novost, a upravo nas taj dokument vraća na najvažnije pitanje.

„Gde je Saša Vujisić član organizovane kriminalne grupe, taj čovek je po hapšenju Koluvije nestao, ispario“, kaže Ninić.

Često se zaboravlja i pisanje BIRN-a da je u jednoj niškoj kafani održan sastanak Predraga Koluvije, direktora VOA i jednog visokog činovnika makedonske Vlade.

„To nas upravo upućuje na zaključak da je ova priča mnogo šira i da je VOA direktno inkorporirana u Jovanjicu, a da vlast sve napore ulaže da izmesti Predraga Koluviju i da prekine svaku njegovu vezu sa službama bezbednost“, rekao je Ninić.

Predrag Koluvija zapravo je bio tik uz direktora VOA Zorana Stojkovića, čiji je potpis na „nepostojećem“ dokumentu falsifikovan za potrebe druga iz kafane.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare