Dragan Kobiljski ubijene Eme Kobiljski u OŠ Ribnikar, suđenje Foto:Nova.rs

U parničnom postupku protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, a po tužbi porodice učenice Adriane Dukić koja je ubijena u školi "Vladislav Ribnikar", danas je saslušana kao svedok Nada Radonjić Bulatović, nastavnica srpskog jezika i bivša razredna dečaka ubice K. K. (14).

Ona je kazala da je K. K. bio kao i druga deca, a razlikovao se samo jer je pokazivao sklonost ka nauci.

„Druga deca u toj smeni su bila živahnija, manje ih je interesovala knjiga, igrali su fudbal. Bio je izuzetno kulturan u ophođenju prema nastavnicima. Da je bilo šta moglo da se primeti, bilo bi primećeno. On je delovao kao vrlo vaspitano dete“, kazala nastavnica koja je bila razredna dečaku ubice sve dok se nije prebacio u drugu smenu.

Godišnjica tragedije u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Foto:OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Istakla je da nije znala da li je imao sukobe s učenicima.

„Ne znam da je imao neki sukob sa drugovima, niti mi se ikada iko od kolega požalio na njega ili na nešto loše ukazao. Njegova mama mi je došla na kraju školske godine da razmotri sa mnom mogućnost njegovog prelaska u drugu smenu“, rekla je nastavnica.

Istakla je da se to i ranije dešavalo, da deca prelaze u drugu smenu.

Irina Borović, MIljana Borić i Borivoje Borović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Govoreći o ubijenom domaru Draganu Vlahoviću, nastavnica se rasplakala.

„Imali smo našeg Dragana, koji nas je umirivao svojim blagim osmehom. Neposredno pre događaja ja sam mu rekla sam mu da je bolji pedagog od svih nas“, kroz suze je istakla nastavnica.

Nakon razredne u sudu je govorila i učiteljica dečaka K. K., Vesna Belami.

„Ja sam mu bila učiteljica od prvog do četvrtkog razreda. Bio je odličan, redovan i vrlo aktivan. Deca su ga redovno zvala na rođendane, voleli su ga školski drugari“, navela je učiteljica dečaka.

Ona dodaje da je nju 3. maja pozvala koleginica i obavestila je šta se dogodilo, koja joj je rekla da je njen učenik pucao.

„Nisam mogla da poverujem, da se dozovem sebi. Ne znam šta je to moglo da se dogodi u njegovoj glavi. Videlo se da mnogo uči kod kuće, ali nije delovao kao da ga iko prisiljava na to. Dolazio je u školu vedar i nasmejan. Neprestano razmišljam šta je to moglo da se dogodi sa njim“, zaključila je učiteljica svedočenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare