Foto: Shutterstock, Profimedia

Srpska policija uhapsila je u Beogradu u velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom "Zadar" hrvatskog državljanina osumnjičenog za trgovinu narkoticima. Uhapšen je G. B. (38) zvani Brka, koji navodno važi za vođu kriminalnog klana Brkovi, a za kojim je Španija raspisala međunarodnu poternicu.

Kako prenosi španski portal Ideal, uhapšeni je bio vođa kriminalne organizacije za trgovinu drogom i pranje novca, jedne od najvažnijih bandi koje su delovale u Granadi. Oni su od 2019. godine prevozila drogu iz Granade u centralnu Evropu. Slali su mesečno u proseku više od 100 kilograma narkotika u zglobnim kamionima za međunarodni transport gde je droga bila sakrivena u sofisticiranom duplom dnu ili kamuflirana zajedno sa legalnim teretom.

Uhapšeni nema nema krivični dosije i živeo je u luksuznoj kući u Marbelji, sa suprugom, takođe Hrvaticom koja se bavi estetskom medicinom.

Sarađivao je sa kriminalnim grupama iz Granade i u Marbelju se preselio da bi bio u direktnom kontaktu sa tri klana koji nemaju veze jedan sa drugim, ali je od svih nabavljao drogu kako bi je transportovao dalje.

Pročitajte još:

Kontaktirao je direktno uzgajivače hašiša i marihuane, koji su za njega pravili „rasadnike“ i gajili drogu.

U Španiji se predstavljao kao turista

Španska policija, kako dodaju, u januaru prošle godine počela je da prati G. B.

„Praćen je sve do luksuzne vile u Puerto Banusu, gde je živeo u Marbelji. Inspektori su snimili da se nekoliko minuta ranije na parkingu , sastao sa jednim od šefova lokalne grupe. Isti lokalni šef narko grupe je pretresen 29. septembra u hotelskoj sobi i kod njega je pronašena puška, u drugoj sobi saksije koje se koriste za uzgoj marihuane na plantažama“, otkrivaju oni.

Zaplenjena marihuana Foto:MUP Srbije

Uhapšeni se u Marbelji predstavljao kao turista, ali je vodio luksuzan život.

„Živeo je u četvrti u kojoj su skupi stanovi, i nikada se nije odvajao od svojih telohranitelja, koji su uglavnom državljani Srbije. Oni nisu uhapšeni niti je njihovo privođenje traženo“, preneli su španski mediji.

BONUS VIDEO: Uhapšene dve osobe u Beogradu: Policajci zaplenini 700 grama kokaina i novac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare