Braća Terzić, Nikša i Kostadin, inače sinovi generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, nalaze se u pritvoru nakon što su 17. oktobra brutalno pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Terzićima je pritvor određen kako ne bi uticali na svedoke, a nakon što se svi saslušaju biće poznato da li će biti pušteni na slobodu.

Prema saznanjima Nova.rs, sinovima direktora Zvezde, Nikši i Kostadinu, pritvor je određen samo po jednom osnovu, iako je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uložilo žalbu na tu odluku.

Tužilaštvo je zatražilo da se pritvor odredi po više osnova, a u petak je Drugi osnovni sud odbio tu žalbu.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

„Krivično vanpretresno veće Drugog osnovnog suda u Beogradu je 27. oktobra održalo sednicu veća na kojoj su donete odluke da se kao neosnovane odbiju žalbe branilaca okrivljenih K.T, N.T i L.K, te Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koje su izjavljene protiv rešenja sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu od 20. oktobra kojim je prema okrivljenima K.T, N.T i L.K određen pritvor iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke“, navodi se u saopštenju.

Ono što je izvesno jeste da će Terzići biti u pritvoru sve dok se ne saslušaju svi svedoci i od toga zavisi njihova sudbina, odnosno da li će biti pušteni na slobodu. Zasad nije poznato kada će početi saslušanje svedoka, kao ni da li je žrtva ispitana s obzirom da je u napadu zadobila teške povrede.

Pritisci na svedoke

Takođe, prema saznanjima Nova.rs, na pojedine svedoke napada već su počeli pritisci, a navodno i na fudbalera Adama Marušića, koji je kobne večeri bio sa Jankovićem.

„Preti se svim svedocima da povlače iskaze. Pretili su i Marušiću da ćuti. Međutim, ovde ne mogu da zataškaju slučaj jer se sve vidi na snimcima kamera koji su u tužilaštvu“, rekao je izvor našeg portala.

Foto:Nova.rs

Terzići se terete da su sa vlasnikom „Nane“, Lukom Kurtovićem tukli pištoljima Jankovića. Jedan od Terzića, Nikša, radi u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a zasad nije poznato da li će snositi sankcije i na poslu zbog stravičnog napada.

Podsetimo, napad na Uroša Jankovića dogodio se 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu. Oštećeni Janković otkrio je za portal Vijesti šta se tačno desilo.

Uroš Janković, Aleksandar Gruber, Mateja Kežman (sleva nadesno), Sergej Milinković Savić (sedi). Foto: fejsbuk/KRIK

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

Navodno je sa Jankovićem stariji Terzić imao konflikt, te se sumnja da je zapravo zbog toga napadnut.

Inače, Terzićima se na teret stavljuju dva krivična dela, a reč je o nasilničkom ponašanju, kao i o nanošenju teških telesnih povreda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare