Foto:facebook/privatna arhiva

Nakon 16 dana od nestanka Beograđanke Ane Volš u Kohasetu, gradiću u Masačusetsu, za njeno ubistvo je optužen suprug Brajan Volš. On je od samog početka bio sumnjiv istražiteljima, ali i široj javnosti, a od 8. januara se nalazi u pritvoru zbog ometanja istrage. Nakon što je saopšteno da je Brajan optužen za ubistvo, nameće se pitanje - šta je navelo Brajana na ovaj monstruozni čin?

Podsetimo, Ani Volš se gubi svaki trag 1. januara, kada je prema priči Brajana Volša otišla na hitan let za Vašington, zbog posla. Ispostavilo se da se ona nikada nije ukrcala na let, koji je zapravo bio zakazan za 3. januar.

Nakon što su istražitelji utvrdili da je Brajan u više navrata lagao policiju o svom kretanju u danima nakon nestanka Ane, on je uhapšen za ometanje istrage.

Nakon 16 dana od nestanka nesrećne žene prikupljeno je dovoljno dokaza da Brajan bude optužen za njeno ubistvo. Očekuje se da danas bude izveden pred sud, gde će mu biti saopšteno za šta se tereti, kao i koji su ključni dokazi.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Niz navoda je ukazivao na Brajanovu umešanost u misteriozni nestanak Beograđanke, iako je pokušavao da prevari istražitelje, kao i celu javnost.

Od početka slučaja koji je potresao Ameriku, kao i Srbiju, pojavljuje se niz spekulacija o odnosu Ane i Brajana.

Anini prijatelji su više puta spominjali kako je ona u poslednje vreme bila nezadovoljna, kao i da je planirala da odvede decu.

Takođe, pojavili su se dokazi da je Ana prodavala nekretnine uoči nestanka, te je jasno da joj je novac bio preko potreban. Pretpostavlja se da je želela da nabavi novac upravo da bi mogla da se odseli od Brajana.

O tome da je razmišljala da odvede decu pričala je i njena majka Milanka Ljubičić.

„Pre nekoliko meseci mi je preko telefona rekla da joj se smučilo više da konstantno putuje i da je želela da decu povede sa sobom jer je prirodno da deca budu sa majkom. U novembru mi je isto to ponovila kada je došla za Beograd. Bila je premorena od svega toga“, ispričala je Milanka ranije za Nova.rs.

Ana je zbog posla često bila u Vašingtonu, te se sumnja da je planirano tamo i da se preseli. Da nešto nije bilo u redu, govori i činjenica da je iznenada 25. decembra prošle godine pozvala svoju majku da dođe kod nje u Ameriku.

Foto: Printscreen Instagram

„Tog 25. decembra mi je stigla neobična poruka, nije ličila na Anu. Sada, kada se setim te poruke, nije mi jasno šta se to tamo dogodilo, zašto ju je poslala. Zatražila mi je da sutra dođem u Ameriku“, kaže Milanka i dodaje da je odmah ćerki rekla da je to nemoguće.

Pročitajte još:

Anina majka se vraća i na poziv ćerke, neposredno pre Nove godine.

„Legla sam da spavam, a tek posle sam videla propušteni poziv. Iste večeri Ana je zvala i stariju sestru Aleksandru koja živi u Kanadi, ali je i ona spavala i nije čula telefon. Zvala je i kumu, ovde u Beogradu, ali ni kuma se nije javila jer nije čula telefon zbog glasne muzike“, ispričala je neutešna Milanka.

Zbog svih pomenutih okolnosti opravdano se sumnja da je Brajan saznao da je Ana želela da ga napusti. Ovo bi mogao da bude jedan od razloga zbog kojih se Brajan odlučio na monstruozni čin ubistva supruge.

Izvori upućeni u slučaj, izjavili su da je signal Brajanovog telefona lociran na dve deponije i centra za reciklažu u kojima su korišćene spalionice – jedan u Abingtonu i drugi u Broktonu – dva predgrađa na južnoj obali Masačusetsa blizu kuće u Kohasetu.

„Postoji velika količina fizičkih dokaza prikupljenih na različitim lokacijama, ali malo je verovatno da će neko telo biti pronađeno“, ispričao je za američke medije izvor iz policije.

Ono što je javnosti poznato je da su istražitelji u podrumu kuće pronašli nož i tragove krvi. Takođe, u kontejneru su pronađene krvave kese, testera, kao i sredstva za čišćenje.

BONUS VIDEO: Miloš Ž. Lazić: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare