Brajan Volš Foto:Police

Brajan Volš (46) bio je od prvog dana na meti policije, a sada je sakupljeno dovoljno dokaza da bude optužen.

Brajan Volš (46), suprug Ane Volš (39), rođene Beograđanke i majke troje dece, koja je nestala 1. januara ove godine, kada je navodno krenula ka aerodromu u Bostonu, gde je trebalo da se ukrca na let za Vašington, optužen je danas za njeno ubistvo, saopšteno je iz okružnog tužilaštva. Time je, nažalost, okončana misterija oko njenog nestanka. Brajan Volš će biti izveden u sredu pred sud.

Pročitajte još:

Iako nije pronađeno telo Ane Volš, za kojom je policija tragala od 4. januara, kada je prijavljen njen nestanak, očigledno je da je policija sakupila dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Pre toga Brajan Volš je uhapšen zbog ometanja istrage i određen mu je pritvor, uz mogućnost kaucije u visini od 500.000 dolara. Dok je Volš bio u pritvoru, policija je pretresla njegovu kuću, rekonstruisala njegovo kretanje kritičnih dana i tragala po deponiji na kojoj je završilo đubre iz doma Volšovih u mestu Kohaset kraj Bostona.

Iskaz Brjana Volša koji je dao policiji bio je dovoljno sumnjiv za optužnicu za ometanje istrage, a u tom iskazu on je gradio sebi alibi i lažno je opisao svoje kretanje te noći. Ispostavilo se da nije išao da kupi detetu sladoled, kao što je izjavio, već da je u depou kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. Takođe se ispostavilo da je bacao kese sa kompromitujućim dokazima i kod kuće svoje majke, ali i na deponiji, pa je i to mesto bilo meta intenzivne policijske pretrage. Njegove izjave bile su prvi znak za uzbunu.

Policija je izvršila i digitalnu pretragu i pronašli su još dokaza koji su teretili Brajana Volša. On je, naime, u gugl pretrazi uneo fraze poput: „Kako se osloboditi tela žene od 52 kilograma“ kao i „Kako raskomadati ljudsko telo“.

U podrumu kuće u kojoj je živela porodica Volš, policija je pronašla oštećen i krvav nož, kao i tragove krvi. Na deponiji su pronađeni novi materijalni dokazi: krvava krpara, ručna testera, kese, ambalaža od sredstava za čišćenje. Sve to je poslato na veštačenje, a rezultati su sitgli krajem prošle nedelje. Tužilaštvo je, očigledno, odlučilo da ima dovoljno dokaza da optuži Brajana Volša za ubistvo Ane Volš, što se već i očekivalo.

****

BONUS VIDEO: Kuća u Somboru gde je ubica usmrtio suprugu i dve ćerke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare