Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za nedozvoljene polne radnje i silovanje, nastavljeno je danas svedočenjem žrtve, glumice Milene Radulović. Suđenje je bilo burno, a advokat optuženog Zoran Jakovljević ponovo je pravio haos u sudnici zbog čega je novčano kažnjen.

Na samom početku suđenja, Jakovljević je izneo da je zdravlje optuženog loše i da je bilo pitanje da li će moći da se pojavi.

“Obavio je pregled na moj nagovor i moj predlog je bio da se obezbedi lekar koji će biti tu ako mu pozli. Molimo za češće pauze”, rekao je branilac.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon toga, nastavljeno je ispitivanje glumice Milene Radulović, koja je prva prijavila Aleksića za silovanje i tako ohrabrila druge žrtve da progovore.

“Ja sam izjavila da ne mogu tačno da se setim kad se ovo desilo, kraj novembra, početak decembra. Zavisi o čemu se priča, prvi poljubac se desio u oktobru, dok je penetracija bila krajem novembra, početka decembra”, rekla je glumica.

Pročitajte još:

Ona je objasnila da je njena grupa imala časove četvrtkom i utorkom od 21 čas i subotom od 13 časova.

“Svoja iživljavanja sprovodio je i pred decom od 5 do 8 godina”, rekla je ona objašnjavajući kako ju je Aleksić seksualno zlostavljao, pred prijateljima koje je imenovala.

Branilac optuženog pitao je žrtvu da li je Aleksić nju izdvajao po bilo čemu od ostalih.

“Ne bih rekla da sam se izdvajala, bili smo izvanredna grupa, imali smo uspehe u razmim sferama. Mika je svakoga držao na tapetu, niko nije bio pošteđen vređanja”, rekla je ona.

Pričala je da je ona jedina od grupe išla u kancelariju u periodu kada ju je silovao, dok se pre toga uvek išlo na konsultacije i poveravali su mu se ako su imali problem.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“2010. godine moji roditelji su imali svađu koja je vodila ka razvodu, ja sam se požalila i Mika i Biljana su mi pomogli. Na kraju tog razgovora Mika me je očinski zagrlio”, rekla je.

Mlada glumica do detalja je ispričala kroz kakav je pakao prošla, a pojedine detalje portal Nova.rs neće objaviti jer bi mogli dovesti do uznemirenja javnosti.

Glumica je tokom odgovaranja na pitanja istakla da je pokušavala da se odbrani od Aleksića prilikom napada, ali da nije uspevala.

U jednom trenutku, advokat optuženog, Zoran Jakovljević je citirao raniji iskaz Milene Radulović, a zatim su se advokati koji zastupaju žrtve pobunili i istakli da je Jakovljević izmislio deo izjave.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Advokat Jugoslav Tintor istakao je da je Jakovljević izmislio početak a onda je pročitao nastavak rečenice koji je tačan.

Advokat optuženog ponovo se bunio i svađao u sudnici, zbog čega je kažnjen. Takođe se i Denis Bećirić pobunio i istakao da Jakovljević ne može da iznosi neistine.

Jakovljević se glasno nasmejao i uzdahnuo rekavši: „Ma daj molim te“.

Njemu je sudija potom izrekla kaznu od 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda, posle nekoliko opomena.

Podsetimo, Miroslav Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila upravo glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare