Aleksandar Gligorijević Puki, Marko Miljković i Veljko Belivuk, Ritopek, policija
Foto: Goran Srdanov, Nemanja Jovanović/E-Stock/Miloš Rafailović/Petar Marković/Instagram/a.c.a.gligorijevic

Veljko Belivuk, jedan od vođa kriminalne grupe kojoj se trenutno sudi zbog sedam ubistava, otmica, silovanja i drugih teških krivičnih dela, presudio je i Aleksandru Glogorijeviću Pukiju, a orkivljeni saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal i dojučerašnji koljač klana Srđan Lalić otkrio je na ročištu da se Belivuk za to ubistvo pokajao, da mu je priznao da se "ogrešio", te da je odlazio u crkvu da pali sveće. Zbog čega se Belivuk pokajao?

Aleksandar Gligorijević zvani Puki iz Odžaka bio je i sam član Belivukove navijačke grupe, tačnije kriminalnog klana. Međutim, Gligorijević se našao na meti svojih bivših prijatelja i kolega jer su, kako je navedeno u optužnici, sumnjali da Gligorijević sprema ubistvo Veljka Belivuka. Lalić, okrivljeni koji je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu, otkrio je da je Gligorijević jednog dana došao na stadion i predočio vođama grupe da postoje određeni ljudi koji žele da naude Belivuk.

Aleksandar Gligorijević Puki Foto: Instagram/a.c.a.gligorijevic

Kako je Gligorijević ispričao vođama, njihove likvidacije planirane su na nekim od narednih utakcima, a pucač je trebalo da ih nanišani iz jedne od zgrada koje se nalaze tik uz stadion u Humskoj ulici. Rekao im je i da postoje osobe koje su spremne da odaju infomraciju o potencijalnim likvidatorima u zamenu za 100.000 evra. Kako bi dokazao svoje tvrdnje, doneo je i crni snajper koji je kasnije i zaplenjen u policijskoj akciji.

Kako bi proverili o kakvom snajperu je reč, Belivuk i Miljković pozivaju Nebojšu Jankovića, kao stručnjaka za oružje, koji utvrđuje da ta puška nije odgovarajuća za ono što se navodno planira. Samim tim, cela Gligorijevićeva teza dovedena je u sumnju, pa šefovi odlučuju da mu daju na korišćenje ozvučeni automobil. Određeno vreme prisluškuju Gligorijevićeve razgovore i, čak uprkos tome što nisu naišli ništa što bi potvrdilo tezu o ubistvu, odlučuju da ga ubiju.

Zaplenjeno oružje Foto:MUP Srbije

„Ako sve bude OK, za par dana ide u klanicu“

U jednoj od Skaj poruka koje je Velja Nevolja razmenio sa svojim „pajtosima“ iz klana, napiso je i: „Brate, ovaj me namestio. Ako sve bude OK, za par dana ide u klanicu“. Ubrzo su se te reči i obistinile. Za namamljivanje žrtve, što je bio poznati modus operandi ove grupe, korišćen je Marko Budimir koji je lično poznavao Gligorijevića. Namamljen je pričom o kupovini droge po povoljnijoj ceni, tako da se njih dvojica kobnog dana sastaju kod Beton hale, ulaze u automobil i odlaze u Ritopek.

Gligorijević je uveden u kuću i skinut u veš, navodno se, kako je Lalić ispričao, kleo da nema veze sa izdajom. Ipak, mučen je i brutalno ubijen kao i sve žrtve, a na njegovim leđima urezana je reč – „izdaja“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Sve vreme se kleo da nikoga nije izdao i da će se pokajati kada to budu shvatili. Marko Budimir mi je dao kesu u kojoj su bili njegov skaj, kaiš, lanac i sat. Mi smo produžili ka kući Miloša i Marka Budimira, par stotina metara od njihove kuće, u kanal smo bacili sat, lanac i šnalu od kaiša. U njihovoj kući u peći smo spalili garderobu“, nastavio je Lalić, dodajući da je on imao zadatak da proveri Gligorijevićev skaj telefon.

Okrivljeni saradnik Lalić ispričao je, odgovarajući na pitanja Marka Miljkovića o ubistvima, da je sasvim siguran da je Belivuk ubio Gligorijevića jer mu je i sam kasnije rekao da se zbog toga pokajao.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

„Veljko se pokajao posle tog ubistva, išao je u crkve i palio sveće. Rekao je: Ogrešili smo se brate“, naveo je Lalić.

„Srećan sam što je moj brat Velja izašao“

A da je Gligorijević i zaista do poslednjeg dana ostao veran Belivuku ispričao je za naš portal Gligorijevićev otac Mirko, rekavši da se Gligorijević čak i radovao kada je Belivuk izašao iz pritvora nakon što je sumnjičen da je ubio Vlastimira Miloševića, takozvano ubistvo na šinama.

„Pominjao ga je često, hvalio se da su dobri drugari. Moj sin je bio srećan kada je „njegov brat” Velja oslobođen. Verujte mi, te njegove reči i dalje mi odzvanjaju u ušima“, ispričao je nesrećni otac u ispovesti.

Redakcija portala Nova.rs kontaktirala je Mirka Gligorijevića povodom novih saznanja, a on nam je kazao da nema snage da išta komentariše.

Inače, Gligorijević je svojevremeno objavio i fotografiju na kojoj se sa Belivukom, uz poruku: „I kad je radost i kad je tuga, budi uvek uz svog druga. Iz principa!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar