Napadač na aktiviste na Novom mostu u Šapcu
napadač

Čedomir Srnić koji je postao poznat posle napada čekićem na demonstrante na Novom mostu u Šapcu osumnjičen je da je sinoć u jednom klubu napao i povredio maloletnu Šapčanku K. K.

Priredili: Marko Radonjić i Miloš Ž. Lazić
Srnić je ovog puta napao sa leđa, a prva informacija pojavila se putem društveenih mreža na kojima se oglasila žrtva, maloletna K.K.
„Večeras sam napadnuta i dobila sam udarac u glavu od osobe protiv koje sam podigla dve krivične prijave za nasilje! Od osobe koja je tukla ljude i na Šabačkom mostu, Čedomira Srnića“, napisala je devojka u svojoj objavi.
„Moje kretanje i moja sloboda je ukinuta. Molim sve koji vide da podele, da svemu ovome dođe kraj“, apelovala je mlada Šapčanka na svom Instagram profilu.
Svedoci koji su bili u klubu gde se dogodio napad, izjavili su da je mladić prišao devojci sa leđa i prvo je polio pićem a onda je udario flašom u glavu. Intervenisalo je obezbeđenje koje ga je izbacilo iz kluba, a Srnć je navodno, sve vreme vikao: „Znate li vi ko sam ja?“. Pozvana je policija, ali je Srnić pobegao pre njihovog dolaska.
Iz MUP-a su za naš portal potvrdili da se dogodio incident u pomenutom klubu i da su njihovi pripadnici intervenisali.
„Policija je odmah izašla na lice mesta, identifikovala tridesetogodišnjaka i u toku je potraga za njim. Osnovno tužilaštvo u Šapcu je obavešteno o događaju, a delo je kvalifikovano kao laka telesna povreda“, rekao je izvor iz MUP Srbije.
Srnić je u bekstvu, a radi se o osobi koja je sklona nasilju i krivičnim delima, već je osuđivana, a prema priči žitelja Šapca, jedno vreme je nosio i nanogicu. Ipak to mu nije smetalo da se nađe u grupi SNS batinaša koji su napali demonstrante koji su blokirali most u Šapcu u znak protesta zbog kopanja litijuma i kompanije „Rio Tinto“.
Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC
Srnć je tada bio u grupi, uglavnom maskiranih napadača, mlađih muškaraca, koji su naoružani držaljama za poljoprivredne alatke i gumenim čekićem, nasrnuli na demonstrante i počeli da ih tuku.
Jedan od najagresivnijih bio je upravo Čedomir Srnić, koji je postao „zvezda“ snimaka koji su se proširili Srbijom. Ipak, on zbog svog ponašanja tog dana, nije odgovarao.
Inače, ovo nije prvi put da batinaši sa mosta seju strah i prebijaju ljude po Šapcu. Srnićev kolega sa mosta, Nikola Čvorić je pre tri nedelje napao i pretukao svog komšiju iz lice Dragana Popovića. Inače, i Čvorović je jedan od čekićara sa Novog mosta u Šapcu.
Popović je tada izjavio za portal Podrinske da je Čvorović išao ulicom desetak metara ispred njega, ali da je onda stao, okrenuo se i prišao mu. Usledilo je pitanje:
„Komšo, znaš li ti mene? Odgovorio sam mu da znam i njega i njegovog brata i njegovu ženu. U tom trenutku udario me je pesnicom, a ja sam ga pitao: ‘Šta ti je, komšo,?’. Međutim, on je mene nastavio da udara, drugi put, treći put. Pao sam nakon čega je počeo da me šutira po glavi“, rekao je Popović.
Tek kada su iz kuće izašli žena i deca, Popović je uspeo da pobegne od razjarenog Čvorića. Popoviću su konstatovane teške telesne povrede, a policija je privela nasilnika.
Zanimljivo je da su oba nasilnika ponavljali isto pitanje: „Znate li ko sam ja?“.
Ne brinite, cela javnost Srbije, a naročito Šapčani – odlično znaju ko ste vi.
BONUS VIDEO: Indicent na protestima u Šapcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar