Foto: Nova.rs/MUP

Osuđivani huligan i kriminalac Uroš Mišić (32), široj javnosti poznat po pokušaju ubistva žandarma Nebojše Trajkovića tokom utakcime u Kuli 2007. godine, priveden je u velikoj akciji hapšenja Darka Šarića danas u Beogradu.

Foto: Mup/Uroš Mišić

Jake policijske snage opkolile su danas kuću Darka Šarića u Beogradu i prema prvim informacijama, osuđivani Pljevljak se privodi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu osumnjičenu za više ubistava u Srbiji i Crnoj Gori. Navodno, Šarić je posedovao dva satelitska telefona i ozloglašenu Skaj aplikaciju. Osim toga, mediji su naveli i da su u akciji lisice na ruke stavljene Urošu Mišiću, huliganu poznatom široj javnosti po napadu na žandarma na utakmici 2007. godine.

Uroš Mišić iza sebe ima poduži krivični dosije. On je u više navrata hapšen, a iza sebe ima i jednu osuđujuću presudu. Mišić je najpre osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta.

Njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu, te se Mišić na slobodi ponovo našao 2012. godine.

Promenio prezime

Prema nezvaničnim informacija, Mišić je nedavno promenio svoje prezime i sada je Radovanović. Inače, njegovo ime spominjalo se i tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi, kada ga je jedan od okrivljenih, Miloš Vojnović, spomenuo tokom postupka.

Foto: Nova.rs

Vojnović, koji je priznao ubistvo Vidakovića i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ispričao je da je upravo sa Mišićem tog 2. jula 2013. u Budvi tražio žrtvu.

Odbrana preostalih optuženih u postupku je zbog toga zatražila da se tokom suđenja ispita i navijač, međutim kako nisu uspeli da dođu do njega, na kraju su odustali od njegovog saslušanja.

Pretpostavlja se da Mišića nisu uspeli da pronađu upravo zbog promene prezimena.

Bonus video: Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare