Aleksandar Savković, Foto: Privatna arhiva

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu zatvora nekadašnjem šefu obezbeđenja noćnog kluba "Nana" Nedeljku Grboviću i pravosnažno ga osudio na 16 godina za teško ubistvo u pokušaju Aleksandra Savkovića (27), koji je nakon toga preminuo i za ranjavanje Adije Isenovića (30) ispred kluba u decembru 2017.

Po oceni Apelacionog suda prvostepeni sud je dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima, dok nije u dovoljnoj meri cenio olakšavajuće okolnosti, zbog čega je drugostepeni sud smanjio kaznu zatvora, navodi se u obrazložneju presude objavljene na sajtu suda.

Grbović je drugom prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu od 18 godina zatvora, dok je prvom, koju je ukinuo Apelacioni sud, bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina.

Foto:Facebook

Odlukom Apelacionog suda pravosnažno su oslobođena trojica optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u „Nani“ Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

U sukobu ispred kluba „Nana“ na Senjaku u ranim jutarnjim časovima u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Isenović (29) ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na klub, ali niko nije povređen.

BONUS VIDEO – Vučić komentarisao hapšenja osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar