Aleksandra Savković Foto: privatna arhiva/facebook/Krik.rs

Nekadašnji šef obezbeđenja noćnog kluba "Nana" Nedeljko Grbović osuđen je danas u Višem suda u Beogradu na 18 godina zatvora za teško ubistvo u pokušaju Aleksandra Savkovića (27), koji je nakon toga preminuo i za ranjavanje Adije Isenovića (30) ispred kluba u decembru 2017.

Sudija je prikom donošenja odluke istakla da nema dokaza da je počinjeno krivično delo teško ubistvo kao što se tvrdi u optužnici, kao i da nema dokaza da se radi o ubistvu na mah ili samoodbrani, kako je odbrana tvrdila tokom suđenja.

Grboviću je sud prilikom odluke produžio meru zabrane napuštanja stana do upućivanja na izvršenje kazne.

Sud je danas izrekao drugu prvostepenu presudu Grboviću, pošto je prvu kojom je bio osuđen na 13 godina zatvora za „obično“ ubistvo ukinuo Apelacioni sud u junu prošle godine i naložio ponovljeno suđenje.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana će imati pravo žalbe.

Odlukom Apelacionog suda u junu prošle godine su pravosnažno oslobođena trojica optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u „Nani“ Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

U sukobu ispred kluba „Nana“ na Senjaku u ranim jutarnjim časovima u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Isenović (29) ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na klub, ali niko nije povređen.

BONUS VIDEO: Teško ubistvo u Obrenovcu rasvetljeno za 48 sati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar