Željko Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Iz državne fabrike za proizvodnju naoružanja “Krušik” juče nisu demantovali navode nedeljnika NIN da su se na dronovima, koje proizvodi kompanija Željka Mitrovića, našle mine iz Krušika, međutim, vlasnik ružičaste televizije rekao je za Danas da on nije zainteresovan za kupovinu mina, kako su preneli mediji, već da su drugi kupci koji se bave naoružanjem zainteresovani za njegove dronove.

Mine iz valjevskog Krušika našle su se početkom decembra na dronovima koje proizvodi kompanija „Pink Research and Developement Center“ (PR-DC), vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, piše NIN.

Kako navodi taj nedeljnik, na poligonu Tehničko-opitnog centra u Nikincima, tokom prikaza vojnog naoružanja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 5. decembra je predstavljena bespilotna letelica „IKA-20“ koju serijski proizvodi „PR-DC“, a bila je naoružana minobacačkom minom kalibra 60 milimetara iz valjevskog „Krušika“.

NIN dalje navodi da je Mitrović, zajedno sa suvlasnikom kompanije „PR-DC“ Milošem Petrašinovićem nedelju dana ranije posetio „Krušik“, gde su razgovarali o kupovini minobacačkih mina kalibra 60, 80 i 120 milimentara, bez osnovnog punjenja, za naoružavanje dronova.

Međutim, Mitrović ističe za Danas da on proizvodi dronove “i samo dronove”, koji se mogu koristiti u najrazličitije svrhe, civilne ili vojne.

„Za šta će se ti dronovi koristiti je stvar onih koji su potencijalni kupci i oni ih isprobavaju za ono za šta misle da mogu da im budu korisni“, naglašava Mitrović.

Na pitanje da li je za njegove dronove zainteresovana Vojska Srbije, sagovornik „Danasa“  kaže da su zainteresovane “razne vojske po svetu”.

„Ja proizvodim letelice, a prodaju ih oni koji smisle neki zgodan pribor, recimo, za poljoprivredu ih prodaju oni koji imaju dobru formulu za bolji prinos“, ističe Mitrović.

Upitan da li to znači da je Krušik zainteresovan za njegove dronove, odgovara neodređeno:

„Ne mora da znači. Ima mnogo sistem integratora u zemlji. I mi i oni su samo poluproizvodi u toj industriji“, poručuje Mitrović.

BONUS VIDEO: „Čuj da gađaš dron, ja ne mogu ni da ga vidim“: Ratnik Vučić sad drži lekciju oficirima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar