VIDEO Vučić na sajmu naoružanja pazari dronove Željka Mitrovića

Društvo 16. okt. 202115:45 > 16:02
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je sajam naoružanja u Beogradu, gde je obišao mnogo štandova, ali jedan mu je prilično privukao pažnju. U pitanju je štand na kojem je bio vlasnik Pink televizije, Željko Mitrović, koji je predstavio svoje dronove, koje prema rečima Vučića treba da poseduje i Vojska Srbije. Deluje potpuno nestvarno, ali surova realnost još jednom nas je demantovala.

Vučić je zajedno sa pomoćnikom ministra za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane, Nenadom Miloradovićem, posetio Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ gde su od štanda do štanda obilazili vojnu opremu koja bi mogla da bude sredstava koje će korisitii i naša vojska.

I ovo zaista ne bi bila senzacionalistička vest, niti bi previše privukla pažnju javnosti, da predsednik nije zastao za jednim štandom na kojem se nalaze dronovi, a čiji je vlasnik Željko Mitrović. On je predsedniku predstavio svoj proizvod, a sa strane je ceo dijalog posmatrao i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović.

„Koliko vam je potrebno da ovo završite?“, upitao je predsednik Srbije, a umesto MItrovića dobio je odgovor od vazduhoplovnog inženjera.

„Jako kratko, u najkrećem roku možemo da napravimo da se sistem integriše. Mi smo spremni da ovo proizvodimo industrijski“, rekao je inženjer, a usledio je odgovor Vučića.

„Čuo sam da je dosta ljudi iz inostranstva obilazilo vaš dron, zato vas pitam da li ste u stanju da ovo proizvodite. Ukoliko budete u stanju, mi smo zainteresovani za to. Komercijalno proizvoditi kao Željkove igračke za televiziju je jedno, a proizvoditi za vojsku je malo drugačije“, završio je svoje izlaganje Vučić.

Iz Vojnog sindikata Srbije rekli za emisiju „Među nama“ da nije normalno i prirodno, da se na sajmu naoružanja pogađaju kao na pijaci.

„Nije po zakonu da se na takav način vrši prodaja određene tehnike, kao i opremanje vojske. Činjenica je da struka više ne nabavlja opremu za vojsku“, rekao je Novica Antić iz Vojnog sindikata za „Među nama“.

Bonus video: Srbi Vučiću – Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar