Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Akademija strukovnih studija tvrdi da je počela proces davanja otkaza profesorki Nadi Trifković, zaposlenoj u Visokoj zdravstvenoj školi, koja je sastavni deo te institucije, pošto je inspekcija naložila poništavanje konkursa po kom je ta profesorka primljena u ovu visokoškolsku ustanovu. Taj proces, kako tvrde, nije okončan jer je profesorka otišla na bolovanje.

Prosvetna inspekcija, kako je već objavila Nova.rs, utvrdila je da je Konkurs za prijem profesora u Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu nezakonito sproveden, pa je taj Konkurs poništen godinu dana posle raspisivanja. Međutim, profesorka koja je tom prilikom primljena i dalje je na listi predavača te škole.

Kuriozitet je da je pomenuta profesorka prvo bila predsednica Privremenog saveta Akademije, čiji je Visoka zdravstvena škola deo, da bi 4-5 meseci posle tog imenovanja – primljena kao profesor u Visoku zdravstvenu školu. Tokom pisanja teksta, iz škole nisu odgovarali na naša pitanja o ovom problemu.

U odgovoru koji je iz Akademije strukovnih studija stigao portalu Nova.rs, tri dana posle objavljivanja teksta, potvrđuje se da je tokom inspekcijskog nadzora Prosvetna inspekcija „naložila poništavanje konkursa za izbor nastavnika i otkaz ugovora o radu po kome je dr Nada Trifković stekla zvanje profesora strukovnih studija i zasnovala radni odnos“.

„Postupak uručenja otkaza dr Nadi Trifković je otpočeo, ali je ona otvorila bolovanje i još nije primila rešenje o otkazu. Sledi objava na oglasnoj tabli Akademije čime će biti okončan proces uručenja. Po okončanju postupka uručenja otkaza Akademija će dalje postupati u skladu sa pravilima“ navodi se u odgovoru.

Međutim, na pitanje da objasne situaciju kako je pomenuta profesorka postala predsednik Privremenog Saveta nisu odgovorili jer im, kako kažu, nisu im poznati kriterijumi pošto je to odluka Vlade Srbije.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Sva pitanja u vezi sa periodom do 28. februara 2020.  treba uputiti  bivšim privremenim organima, odnosno v.d. predsedniku i privremenom Savetu. Akademija je objavila poništavanje konkursa po kome je dr Nada Trifković  stekla izbor u zvanje  profesora strukovnih studija i zasnovala radni odnos, a u toku je postupak objavljivanja novog konkursa“ navode u odgovoru.

Nada Trifković, koja je primljena na konkursu za profesora u Visokoj zdravstvenoj školi, kao odseku Akademije u septembru prošle godine, nekoliko meseci pre toga, u maju 2019. godine, postala je predsednica Privremenog saveta Akademije, koji je rukovodio tom školom, pa i samim odsekom u koji je nekoliko meseci kasnije primljena kao profesor.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare