Foto: Srdjan Bozinovic/Nova.rs

Olujno nevreme trajalo je ceo dan u zapadnoj Srbiji, stabla su padala ko sveće, a na jednoj zgradi u Sevojnu pričinjena je velika materijalna šteta.

Jak olujni vetar, kao što smo i već pisali, uzeo je maha u Zlatiborskom okrugu, tokom čitavog dana odigravala se prava drama u raznim mestima ovog kraja.

Usled ogromne jačine vetra stabla su padala kao pokošena, a najgore je bilo gde su preprečila puteve i blokirala saobraćaj.

Tokom noći je bio blokiran put za Sjenicu preko Zlatara, zatim i lokalni put koji spaja sela Stapari i Bioska, kao i na Lokvi nadomak Užica.

Posledice vetra nastavile su se i danas, pa je saobraćaj bio u prekidu na Mitrovcu, na Tari, Zdravčićima kod Požege, Zlodolu nedaleko od Bajine Bašte, kao i u mnogim drugim mestima.

Nadležne službe aktivno su radile na prohodnosti puteva.

Ogromnu materijalnu štetu vetar je pričinio u užičkom naselju Sevojno, gde je usled svoje jačine odvalio fasadu jedne stanmbene zgrade.

Šteta je pričinjena i na mnogom krovovima kuća i pomoćnih objekata, piše Telegraf.

Trenutno u zlatiborskom kraju vetar duva istim intezitetom, pa po svemu sudeći tokom noći može doći do novih problema i blokada saobraćaja.

***
BONUS VIDEO – Meteoropatija – za sve je „kriva“ promena vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar