Foto:Patrick Daxenbichler / Alamy / Alamy / Profimedia

Frekvencija Radija Laguna 93,7 ugašena je večeras u 21:45 sati. Kako je danima najavljivano, frekvencija je prodata vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji će pokrenuti omladinski program. Sada i zvanično, Radio Laguna otišao je u istoriju.

Frekvencija Radija Laguna večeras je ugašena, a novi vlasnik, Željko Mitrović, već je počeo sa emitovanjem programa. Autori emisije „Obavezno – neobavezno“, Igor Brakus i Smiljan Banjac, oprostili su se od radija na Tviter nalogu ove emisije.

Tim povodom, na Tviteru se oglasio i Smiljan Banjac, koji je napisao da je bez ikakve najave, radio „ubijen“ večeras u 21:45 sati, te napomenuo da je on zamenjen njegovim „plagijatom“.

Podsetimo, u ponedeljak autori emisije „Obavezno – Neobavezno“ obavestili su javnost na svom Tviter nalogu da će čuveni beogradski Radio „Laguna“ prodati svoju frekvenciju 93,7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio. Jedan od autora emisije, Igor Brakus, potvrdio je tada za naš portal da je vlasnik Lagune u pregovorima za prodaju frekvencije Željku Mitroviću, te da on i Smiljan Banjac, svoju emisiju više neće emitovati.

„Imamo pravu armiju slušalaca i jako mi je žao da je jedan urbani beogradski radio prestao sa radom. Mi možemo da radimo negde drugde, ali radio koji je bio bastion kulture, sa plejlistom od preko 4.500 pesama prestaje sa radom. To je radio koji je mnogo značio ljudima“, rekao je za naš portal Igor Brakus.

Igor Brakus Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Igor Brakus Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On je u intervjuu za Nova.rs rekao da je gubitak ovakvog radija ogroman udarac u kulturološkom smislu, budući da je Radio Laguna bio „svetionik kulture“.

„To je bila jedna urbana stanica koja je mnogim ljudima bila svetionik kulture. Ne postoji mnogo stranica gde može da se kaže ono šta stvarno misliš“, rekao je Brakus u intervjuu za naš portal.

Večeras, u skladu sa odobrenjem REM-a, frekvencija je prodata i ona sada ima novog vlasnika. Radio Laguna odlazi u istoriju, autori emisije „Obavezno- Neobavezno“, Igor Brakus i Smiljan Banjac, odlaze sa programa, a mnogi građani su tužni jer više nemaju radio koji su toliko voleli.

Jedno je sigurno, više ništa neće biti isto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare