Brakus i Banjac: Odlazimo sa radija zbog Željka Mitrovića

Showbiz 23. sep. 202016:12 > 16:33
Podeli:
Foto: Twitter/Obavezno-Neobavezno sa Brakusom i Banjcem/@ObaveznoN

Voditelji radio emisije "Obavezno - neobavezno", Igor Brakus i Smiljan Banjac, dali su otkaz na radiju "Laguna" nakon što je saopšteno da će frekvenciju 93,7 pomenuta stanica proadti vlasniku televizije Pink, Željku Mitroviću.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su putem društvenih mreža obavestili javnost da će čuveni beogradski radio „Laguna“ prodati svoju frekvenciju 93,7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio. Smiljan Banjac napisao je na društvenim mrežama da se emisija više neće emitovati i da će, budući da oni kao autori ne žele da imaju bilo kakve veze sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, pristupiti raskidu ugovora.

Dodao je da su zaposleni na Laguni u petak obavešteni o biznis aranžmanu koji podrazumeva kupovinu frekvencije 93,7 i pokretanje novog omladinskog programa, što je ranije iz REM-a, Regulatornog tela za elektronske medije, bilo potvrđeno za Nova.rs.

Igor Brakus, jedan od autora emisije, juče je isto potvrdio i za naš portal.

“Nama je tu informaciju dao lično vlasnik ‘Lagune’, ali još uvek nije potpisano. Praktično time prestaje sa radom ‘Laguna’, a ja ne želim da sarađujem sa Mitrovićem”, rekao je za naš portal Igor Brakus.

On je dodao da se nada da će se emisija emitovati na nekom drugom radiju.

“Imamo pravu armiju slušalaca i jako mi je žao da je jedan urbani beogradski radio prestao sa radom. Mi možemo da radimo negde drugde, ali radio koji je bio bastion kulture, sa plejlistom od preko 4.500 pesama prestaje sa radom. To je radio koji je mnogo značio ljudima”, zaključio je Brakus.

Vlasnik radija „Laguna“, Dejan Papić, kazao je za naš portal da se ništa konkretno nije desilo:

“Za nekoliko dana ćemo imati više informacija o eventualnoj prodaji, kada ću izaći u javnost”, kratko je prokomentarisao Papić.

S obzirom na to da se o odlasku radijskog dua u medijima nije toliko govorilo, već da su medijsku pažnju preuzeli Jovana Joksimović i Srđan Predojević, te njihov odlazak sa televizije Prva, Smiljan Banjac se na Tviteru našalio na Srđanov račun, podelivši intervju koji je voditelj dao za jedan tabloid.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar