Foto:Patrick Daxenbichler / Alamy / Alamy / Profimedia

Autori emisije Obavezno - Neobavezno obavestili su javnost na svom Tviter nalogu da će čuveni beogradski radio "Laguna" prodati svoju frekvenciju 93,7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio.

Jedan od autora emisije „Obavezno – Neobavezno“ Smiljan Banjac napisao je da se emisija više neće emitovati i da će, budući da oni kao autori ne žele da imaju bilo kakve veze sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, pristupiti raskidu ugovora.

Dodao je da su zaposleni na Laguni u petak obavešteni o biznis aranžmanu koji podrazumeva kupovinu frekvencije 93,7 i pokretanje novog omladinskog programa.

 

Autor emisije Igor Brakus potvrdio je za naš portal da je vlasnik Lagune u pregovorima za prodaju frekvencije Željku Mitroviću, te da on i Smiljan Banjac svoju emisiju više neće emitovati.

„Nama je tu informaciju dao lično vlasnik Lagune, ali još uvek nije potpisano. Praktično time prestaje sa radom Laguna, a ja ne želim da sarađujem sa Mitrovićem“, rekao je za naš portal Igor Brakus.

On je dodao da se nada da će se emisija emitovati na nekom drugom radiju.

„Imamo pravu armiju slušalaca i jako mi je žao da je jedan urbani beogradski radio prestao sa radom. Mi možemo da radimo negde drugde, ali radio koji je bio bastion kulture, sa plejlistom od preko 4.500 pesama prestaje sa radom. To je radio koji je mnogo značio ljudima“, zaključio je Brakus.

Član Saveta REM-a Slobodan Cvejić potvrdio je za naš portal da je REM u skladu sa svojim ovlašćenjima dao saglasnost o promeni vlasničke strukture frekvencije 93,7 Pinku.

„REM daje saglasnost na osnovu toga da li je narušen pluralizam medijskog prostora. Kada bi neki emiter zauzeo više od 35 odsto medijskog prostora, onda se saglasnost ne bi dala. U ovom slučaju to je daleko od tog procenta, pa je REM dao saglasnost“, rekao je Cvejić i dodao da je prodaja u skladu sa zakonom.

Vlasnik radija Laguna Dejan Papić kazao je za naš portal da se ništa konkretno nije desilo:

„Za nekoliko dana ćemo imati više informacija o eventualnoj prodaji, kada ću izaći u javnost“, kratko je prokomentarisao Papić.

 

 

 

 

Komentari

Svi komentari (20)