Ilustracija Foto Specijalna bolnica "Sokobanja", Shutterstock

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" došlo je do tuče dvojice lekara, saznaje Nova.rs. Specijalista pneumafiziologije i pomoćnik direktora za medicinu Dragan Stanojević napadnut je, kako tvrdi naš izvor, od strane svog kolege radiologa dr Ivana Bogosavljevića.

Prema saznanjima našeg izvora, dr Stanojević je na bolovanju, nalazi se na kućnom lečenju i navodno ima povrede u vidu hematoma i dva reza na glavi.

Povodom ovog incidenta, kontaktirali smo napadnutog lekara dr Stanojevića:

„Kolega me je napao bez razloga. Imam povrede glave i psihički stres, ovo je ostavilo veliku traumu na mene“, kratko je rekao Stanojević.

Za dalje izjave uputio nas je na advokata koji je za Nova.rs potvrdio da se dogodio incident u ovoj bolnici.

„Tačno je da se incident dogodio. Nema obaveštenja da je neko od nadležnih reagovao povodom toga. Angažovan sam od strane doktora Stanojevića pre dva dana. Mi ćemo podneti prijave nadležnim organima, strukovnim udruženjima i svim ostalim nadležnim za bolnicu i za građane, ali ne bih da prejudiciram ishod bilo kakvog postupka“, kaže nam advokat.

Pročitajte još:

Na pitanje u kakvom stanju se nalazi dr Stanojević i da li su tačni navodi da je na kućnom lečenju, advokat kaže da nema tu informaciju.

„Nemam podatak da li je doktor na bolovanju ili nije, ja sam u Nišu, on je čovek u Sokobanji, malo nam je teža komunikacija. Radimo na prijavi, trenutno smo okupirani time. Šteta što se ovo dogodilo, obojica su lekari, članovi Lekarske komore, oni imaju obavezu da štite ugled samih lekara tako da ne bih ništa više pričao o tome. Dr Stanojević je odlikovan lekar od strane predsednika, jedna ličnost za primer i čovek koji voli svoj posao i profesiju. Videćemo šta će biti“, rekao je naš sagovornik.

Prema našim saznanjima, o incidentu je obaveštena policija, Lekarska komora Srbije i Ministarstvo zdravlja.

Povodom navoda o incidentu, kontaktirali smo direktorku Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“ dr Vesnu Milanović, čiji je telefon non-stop bio zauzet.

U jednom momentu nas je pozvala na viber, ali je veza pukla i više se nije javila. Takođe, ovoj zdravstvenoj ustanovi smo uputili i mejl, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO: Lekari klinike za kardiohirurgiju u Nišu bez naknade operišu i vikendom: jedini cilj – skraćenje liste čekanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar