Foto: NOVA S

Ivana Stevanović, izvršna direktorka fondacije Slavko Ćuruvija, izjavila je za Danas da očekuje da tužilastvo i policija krajnje ozbiljno shvate pretnje novinarki TV Nova S Jeleni Obućini i što pre reše slučaj i počinioca privedu pravdi.

„Zastrašujuće i umobolne pretnje koje je dobila Jelena Obućina, međutim, po ko zna koji put kreću iz jednog izvora, koji očigledno iz senke upravlja tabloidima i tabloidnim televizijama. Isti narativ i iste targetirajuće kvalifikacije na račun Obućine krenule su sa TV Pink, da bi se prelile u tabloide i rezultirale uvredama i bolesnim pretnjama na Tviteru“, kaže Stevanović za Danas.

Dodaje da je krajnje vreme da reaguje i nadležno Ministarstvo i REM, kako izricanjem odgovarajućih mera, tako i ukidanjem svake finansijske i političke podrške ovim, kako kaže, “fabrikama laži i mržnje”.

„Sve dok ove trovačnice nesmetano crtaju mete kritičkim novinarima i medijima, društvo ne može efektivno da se izbori sa ugrožavanjem bezbednosti novinara“, zaključuje Stevanović.

Nakon što su tabloidi “Alo” i “Informer” izvrnuli reči Jelene Obućine iz uvodnika u Pregledu dana emitovanog 29. novembra na TV Nova S, usledile su pretnje sa društvenih mreža. Obućini je poručeno da će je “nabiti na kolac” i da će “biti spaljena”.

Ovi tabloidi su objavili tekstove pod naslovom:„Vučiću ili priznaj Kosovo ili ćeš biti pokopan – tajkunski mediji ponovo prete predsedniku Srbije“.
***

BONUS VIDEO – Jelena Obućina, gošća prelistavanja u „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar