Zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj se na mnogim putevima odvija otežano, a takva situacija ovog jutra je i u glavnom gradu gde je centar maltene paralisan od jutra. Kod Novog Pazara jedna deonica je potpuno neprohodna, pa se vozači upućuju na alternativu, kod Kruševca je na nekim delovima na snazi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, a na auto-putu "Miloš Veliki" od Preljine ka Beogradu u koloni se čeka oko dva sata.

Saobraćaj u Beogradu u potpunom kolapsu

Od jutros u različitim delovima Beograda tokom jutranjeg saobraćajnog špica saobraćaj je bio blokiran ili otežan. Kako pokazuju kamere, na pojedinim prometnim gradskim tačkama kao što je Takovska ulica napravila kolona u oba pravca.

Foto: Printskrin/naxi.rs/kamere

Takođe, duga kolona vozila stoji i kod Vukovog spomenika, u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Foto: Printskrin/naxi.rs/kamere

I u Ulici despota Stefana, u smeru ka gradu, saobraćaj se odvija usporeno, a situaciju dodatno otežavaju radovi koji se izvode u toj ulici.

Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

Kod Cvetkove pijace na Zvezdari tramvaji stoje i, kako javljaju čitaoci Nova.rs, potpuni je kolaps u saobraćaju.

I iz Mirijeva se ovog jutra teško stiže u centar grada, jer je kolaps sve do Bogoslovije.

Duge kolone su i u Bulevaru kralja Aleksandra, sve od Liona pa do Vukovog spomenika.

Zavejani putevi i u drugim delovima Srbije 

Na teritoriji Novog Pazara, putna deonica Kuti – Odvraćenica neprohodna je zbog vremenskih neprilika. Alternativni pravac je Raška – Novi Pazar – Odvraćenica, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Na teritorija Kruševca, na snazi je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na sledećim putnim pravcima:

– na državnom putu II A reda broj 207, deonica Jošanička Banja – Grčak,

– na državnom putu II A reda broj 208, deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak,

– na državnom putu II A reda broj 209, deonica Dobre Vode – Stanišinci,

– na državnom putu II A reda broj 211, deonici Brzeće – Kopaonik (Jaram).

Kasne vozovi na pruzi Rakovica-Resnik i ka Nišu i Užicu

Na pruzi Rakovica – Resnik danas u 7.40 sati došlo je do prekida železničkog saobraćaja, jer je u kontaktnoj mreži iznad oba koloseka ove pruge nestalo napona struje. Od 8.07 sati vraćen je napon iznad jednog koloseka ove pruge, pa se železnički saobraćaj između Rakovice i Resnika trenutno odvija otežano, samo po jednom koloseku, saopštile su „Železnice Srbije“. Ekipe „Infrastrukture železnice Srbije“ su na terenu i rade na što bržem otklanjanju kvara.

Pad napona u kontaktnoj mreži između Rakovice i Resnika prouzrokovo je poremećaj u funkcionisanju železničkog saobraćaja na ovoj pruzi i kašnjenje vozova beogradske gradske železnice BG Voz, kao i prema Nišu i Užicu.

Veliki zastoji na „Milošu Velikom“

Zbog neočišćene saobraćajnice ljudi koji se kreću vozilima auto-puta Miloš Veliki od Preljine ka Beogradu stoje u koloni oko dva sata.

„Ne možemo da dođemo do petlje Takovo kako bi se isključili na Ibarsku magistralu. Milimo u koloni dugoj oko pet kilometara. Obe trake su neočišćene“, navode čitaoci našeg portala.

Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

Čačak se, inače zabeleo tokom noći. Pada vlažan sneg, a glavne saobraćajnice su prohodne.

Autobus pun putnika sleteo s puta, povređeno 18 ljudi

Oko 5 sati i 30 minuta autobus koji je iz Kragujevca prevozio radnike u Raču sleteo je sa puta. Prema prvim informacijama lakše je povređeno 18 putnika.

Nezgoda se dogodila u mestu Sobovica u blizini „Simensa”. Prema izjavama očevidaca, vozač je izgleda izgubio kontrolu i vozilo je skliznulo u kanal pored puta, piše Danas.

Intervenisale su tri ekipe kragujevačke Hitne pomoći a prema prvim informacijama povređeno je 18 putnka. Kako u Hitnoj pomoći kažu oni su mahom zadobili lakše povrede i nagnječenja ekstremiteta, ruku i ramena.

Iz kragujevačke Policijske uprave potvrdili su za Danas da je oko pola šest jutros autobus sleteo sa kolovoza u mestu Sobovica na regionolanom putnom pravcu Cerovac – Rača.

BONUS VIDEO Srbija zavejana u aprilu: Pre deset dana 30 stepeni, do jutros sneg pada kao da zima tek počinje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare