Foto: Marko Dragoslavić/FoNet, Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Roditelji dece iz kluba “11. april” obavešeteni su danas Vajber porukom da još do petka mogu da treniraju u svojim terminima, koji su odlukom Sportskog centra Novi Beograd sada ustupljeni vaterpolistima Partizana. Ova odluka zatekla je i razočarala roditelje jer su, kako kažu za Nova.rs, nemoćni da bilo šta promene. Negoduju i što se neodgovornost nadležnih koji su dopustili propadanje bazena na Banjici u kom trenira Partizan, sada prelama preko leđa njihove dece.

Roditelji su stavljeni pred svršen čin. Umesto dugogodišnjih termina u kojima su njihova deca trenirala plivanje, sada su dobili alternativne termine zbog kojih će deca, kaže jedan od roditelja, morati da odustanu od sporta koji vole.

Umesto popodnevnih termina od 18h i 19.30h, sada su treninzi “prebačeni” na 8.30h i 15.30h.

“Nas niko nije pitao da li uopšte možemo da dovodimo decu u tim terminima. Novi termini ne odgovaraju ni deci ni nama roditeljima. Deca ne mogu zbog škole da se uklope, a ni roditelji zbog posla ne mogu da stignu da ih voze. Niko ne zavšrava s poslom pre 17h. Mnoga deca više neće moći da treniraju. Moje dete je proplivalo na tom bazenu i trenira već četiri godine. Uopšte ne znam šta da radim, ili ćemo da menjamo sport ili da pronađemo neko drugo mesto na Novom Beogradu za treniranje plivanja“, revoltiran je Uroš Kostić jedan od roditelja zbog ove iznenadne promene termina.

Foto: Shutterstock

On kaže da je izmenama koje je napravio SC Novi Beograd, pogođeno skoro 200 dece koja treniraju u “11. apilu”.

Dodaje i da ih je o promenama danas obavestio klub, navodeći da se klub praktično ništa nije ni pitao, da je bio nemoćan da zadrži termine i da je “tako kako je”.

“Ovo je još jedan primer da moćnici u Srbiji rade šta hoće i kako hoće, ne razmišljajući o potrebama drugih i kakve to posledice ostavlja. Svi znamo gde živimo, kako sve funkcioniše u ovoj zemlji, a u ovom slučaju direktno su pogođena deca. Uz sve uspehe koji se vezuju za VK Partizan čiji sam navijač, zaista nije u redu da se na konto dece u razvoju rešava njihov problem i da se deci Plivačkog kluba ‘11. april’ oduzimaju termini. Kako mom sinu da objasnim da više nema plivanja?”, pita se ovaj otac.

Uroš navodi i da “novi” termini za PK “11. april” počinju da važe od sledeće nedelje, da će deca u ustaljenim terminima moći da treniraju samo još sutra i revoltirano kaže da posle toga sve ostaje na roditeljima da se snalaze, ili da ispišu decu.

Partizanov bazen na Banjici nije u funkciji

Podsetimo, vaterpolo klub Partizan nedavno je izdao saopštenje kojim je obavestio javnost da od 26. jula bazen na Banjici nije u funkciji.

Foto: Instagram/pbgnews

Ovaj klub, inače nakadašnji sedmostruki šampion Evrope, odavno je upozoravao da su uslovi na bazenu na Banjici loši, da zbog kvara na filterima bazen ne može da radi, pa su javno apelovali na nadležne da što pre otklone kvarove kako bi nesmetano mogli da nastave sa treninzima i utakmicama.

Partizan je saopštio i da prvi meč na domaćem terenu imaju 1. oktobra, te je zbog toga molio nadležne da hitno reaguju.

Iz SC Novi Beograd nema odgovora

Prema informacijama koje smo dobili od roditelja, Partizan će, po svemu sudeći, dok se ne reši problem na Banjici, trenirati na bazenima SC Novi Beograd.

Nova.rs je o iznenadnoj promeni termina Plivačkom klubu “11. april” poslala pitanja Sportskom centru Novi Beograd, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

BONUS VIDEO: Sramni problemi za nekadašnjeg velikana: Partizan ne može da trenira iz bizarnih razloga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare