Radnici leskovačkog pogona južnokorejske kompanije "Jura" završili su jutros u šest sati celodnevnu obustavu rada u okviru proizvodnog prostora, koju su započeli juče u isto vreme. To je za N1 televiziju potvrdio Samostalni sindikat metalaca Srbije iz te fabrike kablova.

Kako ističu iz Sindikata, ovo je samo predah do sutra u 14 časova, kada će biti ponovo pibegnuti formi obustave rada u trajanju od jednog sata, od 14 do 15 časova.

Danas su, dodaju, imali sastanke u 10 časova, predstavnici Sindikata razgovarali su sa predstavnicima sindikata u kompaniji „Jura“, ali u Južnoj Koreji. Obavestili su ih o ovome što se dešava u Srbiji, a kako kažu, pružena im je podrška u saopštenju prethodnih dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Predrag Stojanović ispred Sindikata metalaca Srbije, kaže da se štrajk nastavlja.

„Odlučili smo jutros da prekinemo štrajk u šest sati, ali smo zakazali novi štrajk za sutra za 14 časova. Danas smo imali sastanak sa Evropskim sindikatom, bili su uključeni i iz Sindikata u Južnoj Koreji. Kažu da oni tamo nemaju sindikat, da ne dozvoljavaju da se organizuje i da će javno da izađu. Daćemo im informacije o problemima koje imamo, pa će onda oni da izađu javno pred te ljude tamo“, objašnjava on.

Pogledajte u prilogu iznad o čemu je još govorio Stojanović.

BONUS VIDEO: Danas potpuna obustava rada u leskovačkoj „Juri“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare